Sărbătorim împreună România !

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit în comuna Săpoca în ton de veselie și încântare. Un prim program desfășurat pe terenul de sport din Săpoca a găzduit solistele Nicoleta Buga și Adina Răducan, dar a dezvăluit și tinere talente, elevi din Școala Gimnazială Mătești și Școala Gimnazială Săpoca. Grupul ”Balada”, corul alcătuit din cadrele didactice din școală, dar și grupul de dans popular al mamelor copiilor din unitatea de învățământ, și fanfara militară a Diviziei 2 Getica din Buzău au reprezentat alte momente impresionante prin care s-a îmbrățișat Marea Unire.
Sub coordonarea directorului unității școlare, Ștefan Valentina, și a cadrelor didactice, preșcolarii și elevii au delectat publicul prin prezentarea unor momente artistice, acestea fiind un buchet
de cântec, poezie, dans, dar și informații valoroase cu privire la semnificația zilei de 1 Decembrie. Printre invitați s-au regăsit dl. primar al municipiului Buzău, Constantin Toma, dl. vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, administratorul public al comunei Săpoca, Manea Iulian, scriitorul Grigore Buga, reprezentanții instituțiilor locale, consilierii locali, dar și fiica foștilor învățători, care au fondat învățământul local, Grigore și Elena Mocanu, doamna Doina Iancu.
Evenimentul s-a înscris în șirul de activități desfășurate la nivelul școlilor din comuna Săpoca, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Be the first to comment

Leave a Reply