ACTIVITĂȚI ORGANIZATE DE CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ÎN LUNA DECEMBRIE

1 Decembrie – Ziua Națională a României Consiliul Județean Buzău va oferi și în acest an, cu ocazia Sărbătoririi Zilei Naționale a României, o masă tradițională (3800 de porții – dintre acestea 800 sunt de post). Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă și băutură caldă, iar meniul de post va conține iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă și băutură caldă.
În același timp, buzoienii se vor bucura și de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. Acest eveniment va avea loc pe 1 Decembrie în Parcul Crâng, începând cu ora 11.00. De asemenea, pe 1 decembrie Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor fulare tricolor, cocarde, steaguri și baloane.

Iluminatul festiv

Zona Consiliului Județean Buzău și cea a Muzeului Județean Buzău vor fi înfrumusețate de cele două tuneluri de lumini. O noutate o reprezintă faptul că pe tunelul de lumini din fața Consiliului Județean Buzău a fost montat un sistem de sonorizare și iluminat festiv, astfel că buzoienii pot asculta colinde și se pot bucura de un joc de lumini pe ritmul muzicii. De asemenea, clădirea Consiliului Judeţean va beneficia și anul acesta de un iluminat festiv special, asigurat printr-un sistem de proiecție. În perioada 01-06 decembrie va fi proiectat un mesaj dedicat Centenarului Marii Uniri. Luminile de Crăciun vor fi aprinse în data de 1 decembrie, la ora 17.00.
De asemenea, pe 5 decembrie se vor aprinde și luminile de Crăciun în Stațiunea Sărata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor susține un concert de colinde, în jurul bradului amplasat în Parcul Monteoru, vor primi cadouri și vor putea urmări un foc de artificii.

Activități dedicate copiilor
Pe data de 6 decembrie copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, unde sunt invitați să urmărească spectacolul ”Fetița cu chibrituri“, prezentat în două serii, începând cu ora 10.30 și 12.30. Tot pe 6 decembrie va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Buzău, la ora 12.00, la Sala D Filipescu. În cadrul acestei edințe, Consiliul Județean Buzău va acorda titlul de cetățean de onoare al județului Buzău domnilor Ilie Năstase și Valeriu Argăseală. În data de 7 decembrie, ora 16.00, Moș Crăciun va ajunge cu daruri la copiii de pe Valea Buzăului. Întâlnirea va avea loc în Pia a Centrală din orașul Pătârlagele.
Copiii vor cânta colinde, se vor bucura de un concert susținut de UDDI, iar la finalul întâlnirii vom putea admira un frumos foc de artificii. Pe data de 12 decembrie, ora 12.00, evenimentele continuă cu premierea olimpicilor buzoieni, cărora le vom acorda premii pentru rezultatele excepționale obținute pe parcursul anului 2017-2018, după cum urmează :olimpiade internaționale – 600 lei, Olimpiade naționale : Premiul I – 500 lei, Premiul II – 400 lei și Premiul III – 300 lei. Grupurile mai mari de 20 persoane vor primi un premiu în valoare de 150 lei/elev și 300 lei/profesor.
De asemenea, tot pe 12 decembrie, Consiliul Județean Buzău, în colaborare cu HC Buzău Club 2012 și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret va demara campania de strângere de jucării și hăinuțe pentru familiile defavorizate din județul Buzău, sub denumirea ”Fă o bucurie, donează o
jucărie”. La începutul meciului de handbal HC Buzău 2012 – Minaur Baia Mare, ora 18.00, toți spectatorii sunt invitați să arunce o jucărie de pluș pe terenul de handbal. Cei care nu pot ajunge la acest meci, pot dona jucării și hăinuțe la Sala Sporturilor Romeo Iamandi, unde se află un punct de colectare a acestora.Pe 14 decembrie, ora 17.00, la Teatrul George Ciprian buzoienii sunt invitați să vizioneze o piesă de teatru dedicată Centenarului – ”Mareșalii”, în regia lui Alexandru Bindea. Nu vor fi uitați nici copiii din instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău. În data de 17 decembrie Moș Crăciun va poposi la Spitalul Județean Buzău (ora 11.00) și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău (Centrul de urgență – ora 15.00 și Centrul nr 2 – ora 16.00). Copiii vor primi dulciuri și jucării.În perioada 18-19-20 decembrie, la Teatrul George Ciprian, copiii pot lu amicul dejun cu Moș Crăciun, îi pot spune poezii și pot face poze cu el. La ora 13.00, aceștia pot viziona proiecțiile de filme pentru copii.
Moș Crăciun vine la Muzeul Județean!
Muzeul Judeţean rămâne un punct de atracție pentru buzoieni. Pe 20 decembrie, ora 16.00, toți copiii sunt invitați să participe la întâlnirea cu Moș Crăciun, când ne vom bucura de un concert de colinde susținut de corul de copii coordonat de Tatiana Răduță și de Andrada și Cvartetul Ars Nova. Vor primi cadouri, se vor întâlni și cu personajele lor preferate și pot admira un foc de artificii deosebit.

Be the first to comment

Leave a Reply