Întrevederea senatorului Dorin-Valeriu Bădulescu, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi, cu dr. Ahmed Ihab Gamaleldin, ministrul adjunct al afacerilor externe pentru drepturile omului și afaceri internaționale umanitare și sociale din R. A. Egipt

Senatorul Dorin-Valeriu Bădulescu, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi, a avut miercuri, 7 noiembrie a.c., la Senat, o întrevedere cu dr. Ahmed Ihab Gamaleldin, ministrul adjunct al afacerilor externe pentru drepturile omului și afaceri internaționale umanitare și sociale din R. A. Egipt, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti.
Cu acest prilej, dr. Ahmed Ihab Gamaleldin a trecut în revistă principalele direcţii de acţiune în domeniul drepturilor omului incluse în Strategia Naţională de Dezvoltare a R.A. Egipt, progresele înregistrate de ţara sa în stabilirea unui cadru instituţional şi juridic modern, inclusiv prin crearea Institutului egiptean pentru Drepturile Omului şi a unor mecanisme de autocorectare instituţională, care să nu permită abuzurile. Oaspetele a subliniat, de asemenea, preocuparea Egiptului pentru iniţierea unor relaţii de colaborare deschisă cu raportorii ONU, în cadrul Mecanismului de Raportare Periodică Universală, cu instituțiile UE, dar şi în plan bilateral, cu statele europene care doresc să contribuie la transformarea regiunii Mediteranei şi a Orientului Mijlociu într-o „poveste de succes”.
Preşedintele Comisei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi a Senatului a subliniat că România dispune în prezent de un cadru instituțional şi juridic cuprinzător şi eficient care poate reprezenta un model în domeniul gestionării problematicilor drepturilor omului şi minorităţilor naţionale. Senatorul Dorin-Valeriu Bădulescu a arătat că, la nivelul Comisiei, sunt gestionate un număr important de petiţii ale cetățenilor şi, dintre temele de actualitate aflate pe agenda Comisiei, s-a referit la protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Interlocutorii au apreciat relaţiile excelente de cooperare existente între România şi R. A. Egipt şi au convenit asupra necesităţii extinderii acestora şi în domeniul drepturilor omului, inclusiv prin realizarea unui schimb de experienţă între comisiile de specialitate omoloage din Senatul României şi parlamentul egiptean.

Be the first to comment

Leave a Reply