Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, s-a întâlnit, luni dimineață, la sediul instituției, cu E.S Andrei Grinkevich, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România

Printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii s-au aflat colaborarea dintre cele două state în domeniul managementului forestier și al resurselor de apă, precum și cooperarea academică dintre instituțiile de învățământ superior din cele două țări.
„Consider că această întâlnire este o bună oportunitate de a discuta perspectivele privind o viitoare cooperare în domeniile de competență ale ministerului între cele două state, luând în considerare faptul că apele și pădurile sunt aspecte esențiale ale programului Guvernului României. Suntem deschiși pentru inițiative menite să sprijine promovarea administrării durabile a pădurilor și gestionării apelor conform directivelor europene și bunelor practici internaționale, astfel încât să atingem obiectivele Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă. Schimburile de experiență atât în domeniul pădurilor, cât și în domeniul apelor vor conduce și la o punere în valoare a bunelor practici ale celor două state”, a subliniat ministrul Ioan Deneș.
La rândul său, ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, a menționat că România este un partener comercial foarte important pentru țara sa. „Între cele două state există relații foarte bune în domeniul economic și comercial. În anul 2017, România a fost unul dintre primii 10 parteneri economici ai Republicii Belarus dintre toate țările europene. Cooperarea poate fi lărgită în domeniul echipementelor pentru apă și domeniul silvic, Belarus având experiență importantă în ceea ce privește ocrotirea și gestionarea pădurilor, prelucrarea lemnului, vânătoare și pescuit”.
Atât ministrul Ioan Deneș, cât și ambasadorul Republicii Belarus și-au exprimat convingerea potrivit căreia această întâlnire este un pas important în ceea ce privește dezvoltarea cooperării în domeniul managementului pădurilor și al apelor, cu scopul de a identifica soluții durabile la probleme comune.

Be the first to comment

Leave a Reply