Fără el nu se poate! Lucian Sălcuțan în C.A. la Compania de Apă

Lista noilor membri ai consiliului de administrație de la Compania de Apă a fost aprobată astăzi într-o adunare ADI Buzău 2008 și este alcătuită din Cristina Săvulescu- manager Kaizen și avocatul Lucian Sălcuțan, oamenii primarului Constantin Toma , urmați de Zoița Manuela – economist, Hintă Petruș – inginer și Bogdan Ion – economist.
Primarul Buzăului, Constantin Toma, prezent la ședință, a anunțat că urmează să fie luate măsuri importante la Compania de Apă, printre care și o reducere a personalului.

„Sunt foarte multe măsuri. Prima și cea mai importantă o reprezintă investițiile pentru că, așa cum știți, sunt o mulțime de probleme și în oraș și în județ. În al doilea rând ar fi numărul de personal extrem de mare, având în vedere că fondul de salariu era la un moment dat peste 56% din total costuri, ceea ce este enorm având în vedere că avem prețul cel mai mare al apei din România. Trebuie făcută o analiză. În momentul în care Consiliul de Administrație va avea acces la o astfel de informație și o să se supună aprobării Adunării Generale o astfel de decizie, vom vedea ce este de făcut și vom avea suficientă informație ca să pot propune și eu, prin armele pe care le am ca reprezentant al Primăriei, care Primărie, Consiliu Local este acționar majoritar, peste 75% în această companie, va trebui să luăm niște decizii.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Ionel Tescaru, directorul general al Companiei de Apă s-a declarat încrezător în colaborarea cu noul consiliu de administrație:

„Noul Consiliu de Administrație este un Consiliu de Administrație care prin lege, toată activitatea, strict de acolo, trebuie să fie în interesul Companiei de Apă, și atunci sigur ne vom înțelege foarte bine”, a declarat Ionel Tescaru.

Compania de Apă are în lucru programe de absorție a fondurilor europene, iar întârzierile privind aprobarea bugetului, validarea consiliului de administrație, precum și alte probleme organizatorice din partea administrației centrale se răsfrâng negativ asupra implementării programelor aflate în curs, precum și a investițiilor la nivelul societății.

Be the first to comment

Leave a Reply