22 aprilie- Ziua Pământului

Peste un miliard de oameni din 192 de țări sărbătoresc astăzi, 22 aprilie, Ziua Pământului – cel mai mare eveniment dedicat mediului înconjurător marcat anual la nivel mondial.
Anul acesta, reprezentanții organizației Earth Day Network, care promovează evenimentele dedicate Zilei Pământului, atrag atenția asupra riscurilor produse de poluarea cu plastic, atât în ce privește sănătatea cetățenilor noștri, cât și ocrotirea mediului înconjurător. Poluarea cu plastic este în prezent una dintre problemele de mediu imperative care necesită regândirea și schimbarea comportamentului nostru referitor la producția și consumul de plastic și la reciclarea deșeurilor din materii plastice.
Astfel de evenimente ne aduc în atenție datoria noastră colectivă ca, prin unificarea tuturor eforturilor noastre, să putem construi un viitor mai bun pentru planeta Pământ și pentru generațiile care vor veni, ne scrie vicepremierul Ana Birchall.
#EarthDay2018 #EndPlasticPollution

Ce putem face fiecare dintre noi pentru a diminua impactul materialelor plastice:
– Nu aruncați produsele din plastic în apropierea căilor navigabile, a plajelor sau în spații deschise pentru a împiedica răspândirea acestora.
– Ridicati plasticul ori de câte ori îl vedeti, în special în iazuri, cursuri, râuri și pe plaje.
– Pungile din plastic sunt una dintre cele mai mari surse de poluare din plastic. Refuzați sacii de cumpărături din plastic și folosiți pungi de pânză reutilizabile.
– Întrebați-vă de fiecare dată când intenționați să cumpărați un articol din plastic de unică folosință: Am absolut nevoie de asta? Pot să îl înlocuiesc cu un alt obiect pe care îl am deja? Pot să cumpăr ceva pe care îl pot folosi pe termen lung?

Be the first to comment

Leave a Reply