Vizita de lucru a ministrului Ioan Deneș în județul Botoșani

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, împreună cu o delegaţie formată din prefectul judeţului Botoșani, Dan Şlincu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, vicepreşedintele CJ, Liviu Toma, parlamentari și subsecretari de stat, s-au deplasat, în această dimineață, la Vârfu Câmpului unde s-au întâlnit cu primarul comunei, Maria Huţu, dar şi cu edilii din comunele limitrofe. În acest punct al vizitei a participat și prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi. După discuțiile purtate la sediul primăriei, delegația condusă de ministrul Ioan Deneș s-a deplasat în teren pentru a analiza, la fața locului, situația investiției acumulării Vârful Câmpului, proiect care este situat parțial și pe teritoriul comunei sucevene Zvoriştea. Ulterior, delegația a vizitat acumularea Bucecea.

De asemenea, tot astăzi, ministrul Apelor și Pădurilor s-a întâlnit, la sediul Prefecturii Botoșani, cu primarii din judeţ, pentru a prelua solicitările fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, dar și pentru a avea o ședință de lucru cu specialiștii din domeniul silvic, cu proprietarii de păduri și reprezentanți ai unităților economice care au ca obiect de activitate prelucrarea masei lemnoase.

”Dimineață am vizitat două obiective importante – acumulările Vârful Câmpului și Bucecea – pentru a le vedea în realitate și pentru a lua deciziile corecte, pe realitățile existente în teren.
Am vrut, și am insistat în această vizită, să am o întâlnire, în primul rând, cu cei care pun în aplicare programul de guvernare al Guvernului Dăncilă în teritoriu, respectiv reprezentanți ai deconcentratelor, și, la fel, să am o întâlnire cu reprezentanții cetățenilor din acest județ, prin prezența primarilor din localitățile județului Botoșani.
Prin această întâlnire am vrut să aflu de la dvs. problemele cu care vă confruntați în materie de ape, păduri, fond cinegetic, astfel încât atunci când voi creiona decizii și politici publice, inlcusiv în ceea ce privește județul Botoșani, să am mesajul transmis de dvs. din realitatea cu care dvs. vă confruntați și pe care trebuie să o prezentați.
Vom avea discuții și la toate problemele pe care le veți spune vom găsi împreună – cu decidentul politic, cu reprezentanții guvernului în teritoriu, soluții; pentru că soluțiile pe care noi trebuie să le găsim sunt soluțiile pe care trebuie să le oferim problemelor oamenilor care v-au delegat prin votul pe care vi l-au dat ca să prezentați aceste probleme. Vă vom prezenta detalii legate de investițiile pe care le-a creionat ministerul în materie de ape, păduri”, le-a comunicat celor prezenți ministrul Ioan Deneș.

Deplasarea ministrului Apelor și Pădurilor în județul Botoșani va continua cu o vizită la Primăria Dorohoi și o analiză, la fața locului, în zona râului Buhai (zona afectată de inundații).

Totodată, a fost organizată o conferință de presă la sediul Prefecturii Botoșani.

Reamintim că ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, efectuează, în perioada 20-21 aprilie, o vizită de lucru în județul Botoşani, la invitația autorităților locale. Demnitarul este însoțit de subsecretarul de stat, Dan Deleanu, precum și de alți specialiști din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor.

Be the first to comment

Leave a Reply