Liga Elevilor Meseriași – primul grup de inițiativă al elevilor din învățământul tehnic și profesional

OMV Petrom, în parteneriat cu Fundația Leaders, au lansat, astăzi, la Hotel Pietroasa, Liga Elevilor Meseriași, program prin care compania susține și dezvoltă învățământul profesional și tehnic din România.
Proiectul continuă investiția realizată în anul 2017 de către OMV Petrom în sistemul educațional din județul Buzău, de care au beneficiat direct sau indirect, peste 4000 de elevi.
Prezent la manifestare, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a declarat:
„Meseria este brăţară de aur”! Avem nevoie de profesioniști bine pregătiți în domeniile lor de activitate, care să susțină și să contribuie la creșterea atractivității economice și la dezvoltarea comunității.
Am participat, cu multă încredere, la evenimentul de lansare a proiectului Liga Elevilor Meseriași. Scopul acestui proiect, ce urmează a fi implementat în județul Buzău, este de susținere și dezvoltare a învățământului profesional și tehnic din județul Buzău.
Modificările profunde suferite de mediul economic și piața forței de muncă după 1990 au avut drept consecință și declinul învățământului profesional. După ani la rând în care meseriile bazate pe îndemânare și muncă brută au fost asociate cu eșecul și evitate de tineri, România se confruntă cu o criză de meseriași.
Felicit OMV Petrom și partenerii Graffiti PR și Fundația Leaders pentru inițiativă și îi asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Buzău!

Liga Elevilor Meseriași este un proiect inovativ ce își propune să creeze și să pregătească primul grup de inițiativă care să aducă în dezbatere la nivel local și național problemele elevilor din învățământul tehnic și profesional.
10% din elevii din cadrul ÎPT învață în liceele tehnologice și clasele profesionale din județul Buzău.
Proiectul Liga Elevilor Meseriași face parte din programul România Meseriașă, dezvoltat de OMV Petrom pentru susținerea și dezvoltarea învățământului tehnic și profesional.
Prin programul România Meseriașă, OMV Petrom își dorește să dezvolte Liga Elevilor Meseriași la nivel național.
Buzău, 14 februarie 2018 – Peste 70 de profesori din învățământul profesional și tehnic (ÎPT) din județul Buzău au aflat cum își pot susține elevii să se implice în Liga Elevilor Meseriași, un nou proiect de susținere și dezvoltare a ÎPT demarat de OMV Petrom. În județul Buzău sunt înscriși peste 9000 de elevi la instituții de învățământ tehnic și profesional, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din totalul la nivel național. De aceea, acest nou proiect a avut ca punct de plecare județul Buzău. Liga Elevilor Meseriași este un proiect inovativ ce își propune să creeze și să pregătească primul grup de inițiativă care să aducă în dezbatere la nivel local și național problemele elevilor din învățământul tehnic și profesional. Proiectul își propune să dezvolte la nivel național acest grup de reprezentare a intereselor elevilor din acest sector. „Prin Liga Elevilor Meseriași ne dorim ca elevii să aibă un cuvânt de spus cu privire la cele mai bune soluții pentru învățământul tehnic și profesional, la nivel local și național. Îi vom ajuta să se pregătească pentru a fi lideri, să își formeze grupul de inițiativă, le vom facilita întâlniri cu decidenți la nivel local și național, precum și cu potențiali angajatori pentru a aduce schimbarea din interior în sistemul educațional. Sper ca prin această inițiativă deciziile și schimbările legislative cu privire la această formă de învățământ să fie făcute cu consultarea celui care trebuie să fie în centrul sistemului educațional: elevul” , a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom. Liga Elevilor Meseriași va fi formată din cel puțin 20 de elevi și 21 de profesori din Buzău, câte un reprezentant din fiecare unitate școlară și un reprezentant al Inspectoratului
Școlar Județean Buzău.

Be the first to comment

Leave a Reply