Citiți în ediția print a lunii decembrie ! Protejarea mediului înconjurător, un deziderat pentru MSD COM S.R.L. Buzău

Una dintre cele mai importante societăți care activează pe piața deșeurilor, dar și cel mai respectat operator economic, MSD COM S.R.L. și-a luat în serios menirea de reciclator al materialelor refolosibile și are proiecte pentru extindere. Alături de materia de bază, fierul vechi, cartonul, bateriile uzate, dar și dozele de aluminu din industria alimentară și deșeurile (D)EEE-urile sunt materiale reciclabile care au atras atenția investitorului autohton.

Încet, încet, populația a înțeles că toate deșeurile ce se pot recicla sunt bine venite în circuitul economic asigurat de către MSD COM S.R.L, iar politica de conștientizare și stimulare implementată de societate la nivel local și național prinde roade. Managerul societății, Emilian Sandu, spune că atunci când economia funcționează sunt și deșeuri. Marile surse de fier vechi, fabricile și uzinele poluante, neproductive și nerentabile, s-au epuizat deja, astfel încât operatorii din acest domeniu se orientează către deșeurile de producție și cele din consum.

” Căutăm să ne menținem capacitatea de a recicla deșeuri din toate categoriile existente pe piață, dispunem de toate utilajele și dotările necesare și avem o forță de muncă specializată în acest domeniu de activitate. În această activitate investițiile în mașini și utilaje sunt necesare permanent, astfel încât facem eforturi considerabile ca procesul de reciclare a materialelor refolosibile să nu aibă de suferit. În același timp căutăm să stimulăm și să încurajăm cetățenii să se implice activ în această activitate pentru a se reduce consumul de materie primă și în același timp pentru reducerea poluării”, ne-a declarat managerul societății, Emilian Sandu.

Un ajutor venit din partea Ministerului Mediului către operatorii din acest domeniu care au înțeles că politica de protejare a mediului înconjurător trebuie să facă parte din strategia de dezvoltare durabilă a societății, spunem noi, că ar fi binevenit. Se pare că la nivelul Ministerului Mediului a fost implementată o strategie de încurajare a operatorilor din domeniul reciclării astfel încât la nivelul Administrației Fondului de Mediu a fost demarat un program destul de interesant la prima vedere. ”La nivelul Administrației Fondului pentru Mediu au fost întreprinse demersuri în vederea identificării celor mai stringente nevoi din domeniul gestionării deșeurilor, pentru a putea fi lansată o sesiune de finanțare în cel mai scurt timp. În acest sens, vor fi organizate, în perioada imediat următoare, întâlniri cu organizațiile patronale și profesionale din zona de interes a gestionării deșeurilor, pentru a stabili, atât deficiențele cât și prioritățile din acest sector.

În paralel, Administrația Fondului pentru Mediu a inițiat discuții cu Consiliul Concurenței privind coordonatele instituirii unei scheme de ajutor de stat în baza căreia s-ar putea finanța
proiectele în domeniul gestionării deșeurilor”, se arată într-un comunicat emis de Administrația Fondului de Mediu.

Be the first to comment

Leave a Reply