TURISM VITICOL. A fost lansată harta viticolă a României

CrameRomania.ro, singura bază de date bilingvă online a cramelor de la noi, lansează Harta viticolă a României, un instrument la îndemână și util pentru toți cei care doresc sădescopere România ca destinație viticolă.
Harta viticolă a României are rolul a identifica zonele distincte din România, da rși de a-i ghida pe turiști să găsească mai ușor crama pe care doresc să o viziteze. Harta conține o listă actualizată cu podgoriile și cramele locale, fie că sunt mai mari sau mai mici, și nu funcționează neapărat ca un ghid turistic, ci are mai degrabă un scop educativ, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele și zonele viticole din România.
Accent pe cramele care fac turism viticol
Accentul este pus pe cramele despre care știm că fac turism viticol: peste 70 de crame din cele prezente pe hartă își deschid porțile pentru turiști, 14 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate. Harta urmează să fie actualizată în mod constant.
„Lansăm o nouă hartă viticolă din dorința de a promova România ca destinație viticolă și de a susține cramele locale. Avem un potențial uriaș care trebuie valorificat, iar noi prin proiectele noastre, CrameRomania.ro și ReVino.ro, prin tururile la crame și evenimentele pe care le organizăm contribuim semnificativ la dezvoltarea turismului viticol”, spune Alina Iancu, project manager.
Mic ghid cu soiurile locale
Harta conține și un mic ghid al soiurilor locale de viță-de-vie reprezentative pentru România. Astfel, turiștii vor avea ocazia să afle istoria și particularitățile unor soiuri precum: Fetească albă, Fetească regală, Fetească neagră, Tămâioasă românească, Grasă de Cotnari, Crâmpoșie selecționată, Negru de Drăgășani, Șarbă, Busuioacă de Bohotin sau Băbească neagră.
Harta are un tiraj inițial de 1500 de exemplare și este disponibilă în română și engleză, în format A3 deschisă și A6 închisă. Aceasta va putea fi achiziționată online sau de la crame, dar și din wine baruri sau magazinele specializate începând cu 25 august, urmând să anunțăm pe site-uri locațiile în care va fi disponibilă. Preț recomandat: 14 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply