CÂND UN VIS DEVINE REALITATE

BOGDAN TRIF, Comisarul General al Gărzii de Mediu are de ce să fie mândru. Un proiect iniţiat şi demarat de el acum câţiva ani pe când era director al APM Sibiu, proiect pe care mulţi l-au privit cu scepticism, astăzi este gata. Rezultatul?! Cea mai modernă clădire a unei instituţii de Stat, din România!
Vicepremierul GRAŢIELA GAVRILESCU, Ministrul Mediului şi BOGDAN TRIF, Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu au vizitat astăzi sediul clădirii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Sibiu, clădire care a fost modernizată şi eficientizată energetic, pe fonduri europene nerambursabile. La eveniment au mai fost prezenţi şi MARISANDA PÂRÂIANU în calitate de Şef la Direcţiei Accesare Fonduri Europene în cadrul Ministerului Mediului şi Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, VIOREL TOMA.
Ministru Mediului s-a arătat impresionat de felul în care a fost adaptată clădirea la schimbările climatice. În cadrul aceluiaşi proiect, cablurile aeriene de pe arterele principale din oraş (C. Dumbrăvii, Alba Iulia, C. Victoriei, V. Milea şi B-dul C. Coposu), au fost amplasate în subteran.
“Mă bucur enorm să văd că acest proiect este finalizat. Eu şi echipa mea de aici de la APM Sibiu am depus eforturi uriaşe până am ajuns la rezultatul pe care îl vedem. Poate puţini îşi mai aduc aminte dar acest proiect a fost primul proiect cu finanţare europeană pe care Vicepremierul Graţiela Gavrilescu l-a semnat în mandatul anterior , în calitate de Ministru al Mediului. Faptul că acum este aici, făcând recepţia uneia dintre cele mai moderne clădiri din România, vine ca o recunoaştere firească şi binemeritată,”, a declarat Bogdan Trif. Proiectul pentru modernizarea sediului APM Sibiu, care a devenit astfel prima clădire a unei instituţii publice din ţară adaptată schimbărilor climatice, a fost iniţiat şi derulat de către echipa condusă de Bogdan Trif, în perioada în care a fost directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu.

Be the first to comment

Leave a Reply