Agent Green, coada de topor pentru Holzindustrie Schweighofer în afacerea pădurilor virgine ?

Mă miram că la ce afaceri se învârte pe la Schweighofer nu s-au găsit cozi de topor până acum care să netezească drumul între colosul industrial și societatea civilă. De autorități nu poate fi vorba pentru că ele au trăit într-o armonie deplină cu drujbarii. Se pare, că după o luptă aprigă la rădăcina pădurii virgine, s-a găsit și coada de topor care să-i deschidă calea către societatea civilă și să-i închidă definitiv gura, Agent Geen. Obiectiv atins !
Să vedeți ce frumos grăiesc de acum înainte mai marii de la Holzindustrie!
Iată !
,,Suntem dispuși să ne asumăm această responsabilitate care depășește competența imediată a unei companii de prelucrare a lemnului, împreună cu efortul de a stabili măsuri suplimentare în acest sens. Într-o primă etapă, vom plasa suprafețele noastre forestiere din Câmpușel sub protecție integrală în conformitate cu toate normele de protecție a mediului, dezvoltând astfel o zonă strict protejată”, a declarat Frank Aigner, director general al Grupului Schweighofer. Această suprafață forestieră se află chiar între parcurile naționale Retezat și Domogled-Valea Cernei. Această vale este localizată la o altitudine între 1.250 și 1.650 m și reprezintă un coridor important în special pentru urși, lincși și cervide.

,,Am găsit în Agent Green un partener combativ și competent cu care am avut numeroase discuții despre conservarea biodiversității în pădurile României, adevărate oportunități de a învăța unul de la celălalt”, precizează Frank Aigner, director general al Grupului Schweighofer.

Grupul Schweighofer deține 14.666 ha de pădure în România, în zone precum Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Prahova, Buzău, Neamț și Suceava. În următoarele luni, experți de mediu vor evalua aceste suprafețe de pădure și vor identifica cele mai valoroase habitate, care necesită să fie prezervate. Holzindustrie Schweighofer va face publice rezultatele evaluărilor și măsurile corespunzătoare implementate.

Be the first to comment

Leave a Reply