Garda Naţională de Mediu: COMUNICAT DE PRESĂ

Garda Naţională de Mediu a încheiat, în cursul acestei luni, două protocoale de colaborare cu Direcţia de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti, si cu Poliția Locală a Sectorului 1.

Scopul semnării acestor acorduri îl reprezintă îmbunătăţirea capacităţii autorităţilor publice implicate cu privire la respectarea legislaţiei specifice din domeniul protecţiei mediului, prin creşterea eficienţei acţiunilor de control şi verificarea comună a activităţii desfăşurate de către operatorii economici, în vederea prevenirii, limitării şi eliminării efectelor negative generate de evenimentele care pot afecta mediul şi/sau sănătatea populaţiei.
În acest sens, s-au stabilit domeniile de activitate, responsabilităţile, acţiunile comune, precum şi schimbul de informaţii necesar pentru o bună colaborare între instituţiile semnatare.

Obiectivul general al acestei colaborări instituţionale este acela de a realiza, în baza unor planuri comune de lucru, acţiuni în vederea prevenirii, constatării şi sancţionării încălcării oricăror fapte care au ca efect nerespectarea legislaţiei protecţiei mediului.
“Mă bucură faptul că doamna Primar General Gabriela Firea şi domnul Primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, doresc o colaborare strânsă cu Garda Naţională de Mediu, în domeniul protecției mediului. Părțile implicate consideră că este necesară o asemenea conlucrare între instituţii, având în vedere faptul că fiecare are atribuţii specifice, care pot fi coroborate, prin acest protocol, astfel încât să fim mai eficienţi în rezolvarea problemelor cu care se confruntă bucureştenii. Este doar un prim pas, întrucât Garda Naţională de Mediu intenționeaza să încheie asemenea protocoale de colaborare cu Direcţiile de Poliţie Locală din întreaga ţară”, a declarat domnul Bogdan Trif, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu.

Be the first to comment

Leave a Reply