Campanie a Consiliului Județean Buzău Cărți pentru frații de peste Prut

Consiliul Județean Buzău organizează, în perioada 16 martie – 08 aprilie, o campanie de strângere de cărți, acestea urmând să fie donate bibliotecii din Raionul Dubăsari, Republica Moldova.

 

”Consiliul Județean se află în proces de avizare a unui protocol de colaborare cu Raionul Dubăsari din Republica Moldova. Am primit o solicitare din partea oficialilor din Dubăsari să îi sprijinim cu o campanie de strângere de carte în limba română pentru echiparea unei biblioteci destinate elevilor. Cred că este foarte important să îi ajutăm și să le oferim posibilitatea copiilor să citească autori români, în limba română”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Campania este desfășurată împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și cu Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”.

Buzoienii interesați pot să doneze cărți fie în școli, fie direct la Biblioteca Județeană. Sunt căutate cu precădere volume de beletristică sau cărți de specialiltate redactate, în special, de autori români și, mai ales, de marii clasici ai literaturii române.

”Încercăm să strângem câteva mii de cărți pe care le vom duce în Republica Moldova la sfârșitul lunii aprilie. Vreau să mulțumesc tuturor buzoienilor care se vor implica în campanie, școlilor și Inspectoratului Școlar Județean care popularizează această acțiune, precum și Bibliotecii Județene pentru implicare”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

Be the first to comment

Leave a Reply