Compania de Apă Buzău continuă să promoveze o atitudine responsabilă faţă de mediul înconjurător, prin proiectul “APA – UN STROP DE VIAȚĂ”, dedicat zilei de 22 martie, Ziua Mondială a Apei

Compania de Apă Buzău continuă să promoveze o atitudine responsabilă faţă de mediul înconjurător, prin proiectul “APA – UN STROP DE VIAŢĂ”, dedicat zilei de 22 martie, Ziua Mondială a Apei. Anul acesta, Organizaţia Naţiunilor Unite și UNESCO promovează Ziua Mondială a Apei sub deviza ”Apa și dezvoltarea durabilă”. În acest sens, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Judeţean Buzău şi al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău, Compania de Apă va organiza mai multe activităţi, reunite într-un proiect educaţional, al cărui scop este acela de a forma comportamentul ecologic al elevilor, prin stimularea motivaţiei pentru protecţia apelor şi iniţierea unor acţiuni de voluntariat. 

Acţiunea face parte din campania de informare şi publicitate a proiectului „Extinderea şi Reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Buzău, finanţat din Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu) 2007-2013 și cofinanţat din Fondul de Coeziune. Proiectul se derulează între anii 2011 – 2015, în localităţile Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pogoanele şi Pătârlagele, din judeţul Buzău. Considerăm că Ziua Mondială a Apei este o bună ocazie de a informa populaţia asupra rezultatelor programului de investiţii, beneficiilor şi avantajelor unei astfel de iniţiative realizate cu sprijinul Uniunii Europene. Cu această ocazie, elevi de la mai multe școli din judeţ vor participa la diverse activităţi voluntare și competiţionale, structurate pe secţiuni: S.O.S. APA PLANETEI – campanie de informare stradală, în toate localitățile acoperite de proiect. Elevii vor împărți fluturași cu imagini şi mesaje referitoare la Programul de investiții derulat de Compania de Apă în județul Buzău, prin POS Mediu. APA, UN STROP DE VIAŢĂ – expoziţie de desene. APA ŞI DEZVOLTAREA DURABILĂ – prezentări power-point, referate, pe aceasta temă. APA ÎN OCHI DE COPIL – implicarea elevilor de la clasele primare în diferite activități pe tema apei (realizarea de colaje, desene pe asfalt, etc…) Festivitatea de premiere și o parte dintre activităţi se vor desfăşura vineri, 20.03.2015, începând cu ora 10.30, în amfiteatrul Liceului Pedagogic “Spiru Haret“ din Buzău. Mai multe informaţii veţi găsi pe www.cabuzau.ro Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply