La Compania de Apă Buzău se strânge filetul

Mesaj tânguitor transmis de șefa de la Compania de Apă, Simona Săvulescu, pe Facebook, către jurnaliști. Nu ne mai vorbește despre picătura de apă, ci ne mulțumește pentru comunicarea promptă a informațiilor către cetățeni. Sfătuiește totuși jurnaliștii, să se consulte cu specialiștii de nota 10 din această societate. Numai că domnia-sa nu o face. Tehnic vorbind, se poate strânge ori șurubul ori piulița. Filetul nu se poate strânge, așa cum spune doamna.

Avem continuu articole în presă și vă mulțumim! Țineți cont, că opinia noastră vă poate oferi tușa necesară informației complete, dar mai ales corecte! Este nevoie de promovare în mass-media și acest capitol se află în misiunea noastră anuală, însă mizați și pe profesionalismul informației inginerilor, șefilor de lucrări sau obiective și chiar a muncitorului care strânge ultimul filet!”, se arată în anunțul postat de Compania de Apă pe Facebook.

Iată postarea!

”De obicei, astfel de postări se scriu cu o ocazie specială de genul „Astăzi sărbătorim ziua națională sau internațională a ceva anume”… dar nu, noi am ales o zi obisnuita pentru a transmite acest mesaj.

Vă mulțumim, dumneavoastră, presei, mesageri ai informației pentru comunicarea promptă a informațiilor, mai ales pentru faptul că nu uitați importanța strategică a noastră, operator ce asigură apa potabilă pentru 103.720 utilizatori din 35 de unități administrativ-teritoriale și care prestează serviciul de canalizare pentru 66.583 de utilizatori din 15 unități administrativ-teritoriale, într-un context delicat pentru apă. Schimbările climatice reprezintă o amenințare gravă pentru oceane, dar și pentru comunități… iar în acest context în care apa se împuținează, eforturile de la Buzău se reflectă în investițiile realizate, cum sunt, spre exemplu cele 10 contracte de lucrări in valoare de peste 350 milioane euro cu finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) sau Apeductul, printre alte lucrări finantate din fondul de dezvoltare al CAB, care numai în anul 2023 depășesc 13 milioane euro.

Dragi colaboratori, fie dumneavoastră, consumatori de apă potabilă, fie parteneri de desfășurare a acestor proiecte ori parteneri din mass-media, vă stimăm pe fiecare în parte și ne dorim să comunicăm și despre greșeli, dar să ne acceptați și dezvoltarea ce vine în beneficiul tuturor! Partenerii din presă sunt nemaipomeniți și au un rol definitoriu în informația ce ajunge sub ochii clienților noștri! Vă mulțumim, pentru intensitatea cu care sprijiniți demersul existenței CAB într-o piață în continuă extindere în județul Buzău, dar și către zone de graniță ce aparțin județelor vecine!

Stimați jurnaliști, ne arătăm continuu bucuria de a vă prezenta și punctul nostru de vedere și, de aceea vă adresăm și cu această ocazie invitația de a ne contacta! Avem specialiști de nota 10 cu care puteți merge în teren la obiective de maxim interes pentru consumatorii buzoieni pentru a oglindi coerent și mai ales obiectiv realitatea CAB! Avem continuu articole în presă și vă mulțumim! Țineți cont, că opinia noastră vă poate oferi tușa necesară informației complete, dar mai ales corecte! Este nevoie de promovare în mass-media și acest capitol se află în misiunea noastră anuală, însă mizați și pe profesionalismul informației inginerilor, șefilor de lucrări sau obiective și chiar a muncitorului care strânge ultimul filet! Rețelele de socializare limitează informația la nivel de PĂRERE, noi ne-am angajat în fața dvs. să securizăm un serviciu ce-și dovedește de la un an la altul dezvoltarea! Facți-ne parte a reportajelor despre apa potabilă și domeniul canalizării din zona operată în județul Buzău de CAB! Nu ezitați să redifuzați materiale corecte și bogate în informație pentru buzoieni, chiar dacă specialiști ai CAB nu au fost parte componentă, dar încercați să nu furnizați date în numele unei instituții ai căror parteneri sunteți prin definiția ocupației de jurnalist!

Așadar, mergem în teren să probăm calitatea apei, dezvoltarea infrastructurii de apa si canalizare, înființarea de noi surse de apă pe fondul secetei din ce în ce mai acute și câte alte zeci de proiecte aflate în desfășurare? Sau scrieți și ajungeți să și credeți păreri?

Indiferent care este, opțiunea dvs. este benefică în mod cert Companiei de Apă Buzău!”