O NOUĂ PRELEVARE DE ORGANE ȘI ȚESUTURI LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BUZĂU

O nouă șansă la viață

O nouă prelevare de organe și țesuturi la Spitalul Județean de Urgență Buzău

La Spitalul Județean de Urgență Buzău s-a realizat astăzi, 14 iulie 2023, o prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dea o șansă la viață unor semeni necunoscuţi, fiind de acord să doneze organele rudei lor.

Pacientul s-a prezentat la U.P.U-SMURD în stare gravă, suferind de grave leziuni neurologice, și a rămas internat pe secția ATI. S-a luat legătura cu familia în vederea obținerii acordului în vederea prelevării de organe și țesuturi.

Efortul colectiv al echipei medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău formată din dr. Adrian Zoican, coordonator al programului de transplant (CDT), dr. Victor Ioniță, (KDP) în cadrul Programului de Transplant și dr. Ion-Florin Năstase – medic specialist ATI, au făcut posibilă prelevarea de organe și țesuturi pentru acest pacient.

Medicii români alături de medicii de la Institutul Clinic Fundeni BucureștiSpitalul Colentina și Spitalul de Oftalmologie Lahovari au prelevat de la pacient: ficat, rinichi, cornee, os, tendon.

Echipe întregi de medici, asistenţi, personal auxiliar, au fost mobilizate pentru un scop, acela de a aduce speranță pentru alți pacienți a căror unică șansă este transplantul.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău mulțumește familiei donatorului pentru gestul făcut, acela de a oferi speranță altor pacienți și tuturor echipelor medicale implicate în această activitate.

Compartiment Relații Publice,
Adriana Bunilă