Daea și cei 94 de purceluși

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, se joacă de-a agricultura prin inițierea unor programe atât de utopice și de mici încât sunt privite de agricultori cu zâmbetul pe buze. O joacă de copil! Ca și Petre al nostru de la județ, ministrul a fost instalat pe acel post pentru a stârni hohote de râs și pentru că se strânge lumea în jurul lor ca la urs, așa sunt de ciudați. Agricultorii sunt oameni de ispravă, știu foarte bine ce merge și ce nu, iar programele cu oaia și porcul sunt privite ca niște ciudățenii ale unui ministru rupt de realitate, spun sursele noastre din domeniu. Despre oaie nu se mai aude nimic oficial în timp ce unii crescători, încă își mai ling rănile după ce investițiile făcute la instigarea ministrului i-au adus aproape de faliment. Nici cu porcul nu este vreo ispravă, iar rasele impuse de Daea nu sunt așa de spumoase cum ne arată agricultorul de birou. Iată ce scrie un site specializat!
”Surpriză neplăcută pentru românii care sperau să primească purcei gratis din rasele Mangalița și Bazna. La încheierea perioadei de înscriere, cererea de suine a fost mult peste ceea ce au oferit crescătorii autorizați care au dorit să intre în programul cu bani de la bugetul național.
Cel mai recent bilanț al autorităților arată că până în prezent au fost livrați către fermierii din toată țara un număr total de 94 purceluși. Într-un comunicat al Ministerului Agriculturii se arată că la nivelul întregii țări, s-au înscris în Program 304 furnizori, 30 procesatori și 6.186 crescători”.
Sursa: Agrointeligența

Be the first to comment

Leave a Reply