Intră și Buzăul într-o criză a gunoaielor ?

Se pare că la nivel național s-a intrat într-o criză artificial creată, cea a gunoaielor. Nu se știe sigur dacă cei care au adus țara în acest impas au făcut-o conștient sau oamenii habar n-au în ce au intrat și aici mă refer la mai marii specialiști din sectorul de protecția mediului care au transpus în practică normativele europene. Sunt sancțiuni aplicate pentru neînchiderea gropilor de gunoi, unele sunt incendiate, altele sunt supra-pline în timp ce unii operatori de pe piața gunoaielor se comportă ca adevărați interlopi, mituind, șantajând, amenințând și bătând cu pumnul în masă, după ce primarul a ieșit pe mandat pe banii din gunoaie.
Citesc un articol apărut în Vrancea și mă gândesc că dacă nu luna viitoare, până la sfârșitul anului acest material va fi valabil și pentru Buzău. Și asta pentru că operatorul din Buzău, R.E.R. Ecologic Service este nevoit să intre la licitație publică pentru a continua activitatea în Buzău. Și asta pentru că s-au descoperit nereguli în contracte. Dacă va pierde licitația va închide groapa de gunoi și astfel câștigătorul va fi în situația în care nu va avea unde să care gunoiul. Așa ceva ?
”Vrancea intră într-o nouă criză a gunoaielor. Şi depozitul de la Brăila somează autoritățile să caute alte soluții de depozitare a deșeurilor menajere
În timpul acesta, proiectul Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, în valoare de 40 de milioane de euro, este în întârziere şi nu va fi finalizat până la sfârşitul anului. De mai bine de doi ani, judeţul Vrancea nu mai are nici un depozit de gunoi menajer autorizat, iar proiectul Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, realizat din fonduri europene şi care trebuia finalizat de mult timp, mai întârzie cel puţin până la finalul anului. Prin urmare, gunoiul menajer din judeţ a fost transportat până în septembrie 2016 la rampa de la Tecuci, închisă şi ea între timp, iar în ultimul an deşeurile menajere au fost acceptate la rampa de la Muchea, în judeţul Brăila, acolo unde mai depozitează judeţele Vaslui şi Galaţi. Săptămâna trecută însă Consiliul Judeţean Vrancea a fost notificat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila, dar şi de administratorii depozitului de la Muchea că s-a depăşit cu mai mult de 50% cantitatea de deşeuri faţă de cantităţile estimate iniţial, astfel că Vrancea trebuie să găsească de îndată alte soluţii pentru depozitarea gunoiului. Reprezentanţii judeţului fac demersuri pe lângă autorităţile brăilene să mai prelungească pentru o lună transportul deşeurilor, dar în acelaşi timp cer primarilor să reducă cantităţile de gunoaie”.
Citeste mai mult: adev.ro/ove180

Be the first to comment

Leave a Reply