DNA a trimis în judecată 13 funcționari din Vrancea, acuzați că au retrocedat ilegal 500 de hectare de pădure

Procurorii DNA din Serviciul Teritorial Galați au anunțat, joi, trimiterea în judecată a 13 funcționari din județul Vrancea, acuzați că au favorizat retrocedarea ilegală a 500 de hectare de pădure.

„În datele de 22.06.2006 respectiv 18.10.2006, inculpații și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în sensul că, în contextul reconstituirii dreptului de proprietate asupra unor terenuri, aceștia nu au verificat legalitatea propunerilor înaintate de Comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din cadrul primăriilor comunelor Străoane, Răcoasa și Țifești, județul Vrancea, în special existența actelor doveditoare, pertinența, verosimilitatea, autenticitatea și concludența acestora.

 Ca urmare a acestei conduite, prefectul județului Vrancea a emis două hotărâri de validare a reconstituirii dreptului de proprietate pentru suprafața totală de 500 ha pădure care, la scurt timp, a și fost vândută de proprietar cu suma totală de 1.350.000 lei. Acest lucru a fost posibil în condițiile în care persoana care solicita reconstituirea dreptului de proprietate nu a dovedit calitatea de proprietar expropriat (cererile au fost formulate pentru suprafețe de pădure diferite, după autori diferiți și cu vocație succesorală diferită și nici nu au fost depuse la dosar documente doveditoare ale amplasamentelor suprafețelor de teren)”, precizează comunicatul de joi al DNA.

Pe de altă parte, Direcția Silvică Vrancea a comunicat că se constituie parte civilă cu suma totală de 13.834.235 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Diaconu Emilian, Manolache Liviu Iulian, Mircea Dragoș Valentin, Murgu Costică Florin, Dumitrache Laurențiu, Păvăloaie Mihaela, Dușu Diana Angela, Flenchea Mioara, Popa Valentin, Lepădatu Fănel și Olaru Daniela.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila.

de Mihai Diac 26 ianuarie 2017  (România Liberă)

Be the first to comment

Leave a Reply