„Un mediu curat, un viitor sănătos” – motto-ul OFLDE pentru marcarea Zilei Mondiale a Curățeniei, 23 septembrie

La Buzău, doamnele din ALDE, coordonate de președinta Florina Stoian, au desfășurat o acțiune de ecologizare a zonei din împrejurimile Mănăstirii Ciolanu și ale Taberei de Sculptura Măgura. Au fost prezenți și au sprijinit acțiunea președintele ALDE, deputatul Adrian Mocanu, secretarul general, Cristi Alexandru și vicepreședintele Claudiu Voicu, care au asigurat baza logistică necesară acțiunii de ecologizare.
Pe data de 23 septembrie 1993 Organizația Națiunilor Unite în parteneriat cu organizația Clean Up the World au stabilit Ziua Mondială a Curățeniei.

Această zi se dorește a fi o conștientizare și o reamintire a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață și nu doar un eveniment în sine.
În fiecare an, această zi încearcă să ne amintească fiecăruia dintre noi ca un mediu curat este un mediu sănătos.
Sărbătoarea are scopul de a inspira și totodată a îndemna comunitățile să curețe, să îmbunătățească și să protejeze mediul, prin realizarea de acțiuni care pot varia de la igienizarea unor zone, plantarea de arbori și arbuști, la proiecte referitoare la conservarea apei și a energiei.

Be the first to comment

Leave a Reply