Garda Națională de Mediu participă la Ziua Mondială a Curățeniei

Pe 15 septembrie, de Ziua Mondială a Curățeniei, Garda Națională de Mediu va participa, pentru al șaselea an consecutiv, la cea mai amplă campanie de curățenie organizată în România, în cadrul proiectului „Let’s do it, Romania!”
În cadrul acțiunii, comisarii Gărzii Naționale de Mediu din toate județele vor fi prezenți în zonele în care există deșeuri abandonate, alături de organizatori și de voluntarii înscriși în campanie. Pe lângă faptul că vor participa efectiv la ridicarea deșeurilor, comisarii Gărzii Naționale de Mediu se vor implica în coordonarea activităților de pe teren, vor monitoriza colectarea selectivă a deșeurilor și se vor asigura că acestea vor fi transportate de operatorii de salubritate, în vederea sortării și valorificării.
„Ziua Mondială a Curățeniei este o oportunitate pentru instituțiile de mediu și pentru iubitorii de natură de a transmite un mesaj de implicare față de problemele mediului înconjurător.
Comisarii Gărzii Naționale de Mediu din toată țara vor fi pe teren, pe 15 septembrie, și sperăm ca, în fiecare județ, să ni se alăture cât mai mulți voluntari care, prin exemplul lor, să amplifice mesajul acestei acțiuni de conștientizare a importanței păstrării unui mediu curat.
Ziua Curățeniei ar trebui să fie în fiecare zi! Haideți să arătăm, și noi, românii, că putem să ne mobilizăm pentru o Românie mai curată și mai frumoasă!” a afirmat doamna Gabriela Dorojan, Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu.

Be the first to comment

Leave a Reply