Comisarul european Corina Creţu îi dă 176 mil.euro lui Marian Oprişan pentru reţele de apă potabilă în Vrancea

Judeţul Vrancea va primi aproape 176 milioane de euro din Fondul European de coeziune pentru lucrări în infrastructura de gestionare şi distribuţie a apei în diferite oraşe din judeţ, a anunţat comisarul european Corina Creţu, scrie Ziarul Financiar.
„Accesul la o apă potabilă de calitate nu ar trebui să constituie un lux. și totuși, aceasta era situația pentru numeroși locuitori din România, înainte ca politica de coeziune să intervină. Sprijinul oferit reprezintă un exemplu concret al solidarităţii europene”.
Proiectul cu finanțare europeană, ce prevede în principal construcția și reabilitarea a zeci de km din rețeaua de distribuție și canalizare, va permite unui număr suplimentar de 66.460 de locuitori din regiune să aibă acces la apă potabilă de calitate. De asemenea, aproximativ 57.440 de locuitori vor beneficia de un sistem modern de colectare și tratare a apelor uzate.
Alte 76 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională vor fi investite în lucrările ce vor fi efectuate la drumul naţional E79. Lucrările au în vedere secțiunea de drum ce leagă orașele Deva și Oradea.
sursa:http://www.zf.ro

Be the first to comment

Leave a Reply