Fostul prefect al raionului Soroca a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău

Eveniment important în cadrul ședinței din Consiliul Județean Buzău. ”Fostul prefect al raionului Soroca, profesoara Ana Bejan, a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău, demers care, așa cum sublinia părintele profesor Mihail Milea, vine să parafeze o dată în plus unirea în fapt a României cu Basarabia. Acordarea distincției prin votul unanim al consilierilor județeni vine ca o răsplată a eforturilor Anei Bejan de a promova limba română într-un ținut românesc supus procesului de rusificare. Strada pe care se află Liceul “Constantin Stere”, din Soroca, în care a predat și profesoara Ana Bejan a primit numele “Limba Română” mulțumită eforturilor sale”, scrie sansanews.ro.

”Județul Buzău se poate mândri cu un nou cetățean de onoare: doamna prof. Ana Bejan, prima femeie din istoria României care a deținut funcția de prefect!
Doamna Ana Bejan (Republica Moldova – Soroca) a contribuit esențial la inițierea și dezvoltarea colaborării între Judetul Buzău și Raionul Soroca și reprezintă un exemplu pentru toți românii, pentru păstrarea spiritului românesc de o parte și de alta a Prutului!
Îi mulțumesc doamnei Ana Bejan pentru momentul emoționant de astăzi, încheiat cu versurile lui Grigore Vieru”, spune Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.
“În vreme putredă și goală
Pe mine, frate, cum să-ți spun,
Pe mine m-au mințit la școală
Că-mi ești dușman, nu frate bun.
Din Basarabia vă scriu,
Dulci frați de dincolo de Prut
Vă scriu cum pot și prea târziu,
Mi-i dor de voi și vă sărut!”

Be the first to comment

Leave a Reply