Începe Festivalul Eco Fest

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internațional de Film Ecologist  începe săptămâna viitoare la Suceava.

Reședința bucovineană este înscrisă într-un program european al orașelor verzi, al cărui buget total este de 32 de milioane de euro.  De acest program au beneficiat deja metropole precum Stockholm, Barcelona și Koln.

Până în anul 2019, Municipiul Suceava trebuie să implementeze opt soluții inteligente în privința reabilitării clădirilor, producerea energiei din surse regenerabile, a iluminatului public, colectarea selectivă a deșeurilor și transformarea lor în energie termică, managementul inteligent al traficului rutier și soluții pentru alimentarea vehiculelor cu carburanți alternativi, precum și o mobilitate urbană sustenabilă.

Din toate aceste motive, organizatorii Festivalul de Film ”Eco Fest” au ales Suceava ca fiind cea mai potrivită gazdă pentru o manifestare socio-educativă și culturală de amploare.

Festivalul se adresează tuturor categoriilor de public, dar în special copiilor și adolescenților, care sunt invitați să vizioneze 17 filme cu tematică ecologistă și să participe la ateliere de creație artistică, precum și la 6 workshopuri de dezvoltare personală, toate cu intrare liberă.

Temele workshopurilor vizează educația ecologistă, pentru consumul de media, tipuri de comunicare, folosirea imaginației și a atenției, arta actorului. Și pentru că o susținere puternică pentru Eco Fest vine din partea unei actrițe, realizatoarea TV Lavinia Șandru, va fi și protagonista unei piese de teatru, care va deschide Festivalul Eco Fest, pe scena Teatrului ”Matei Vișniec” din Suceava.

Piesa „TimeAholics”, scrisă de foarte tânărul artist, Bogdan Capșa, și regizată de Anca Ciuclaru invită spectatorul la un exercițiu de imaginație: cum ni s-ar schimba viața dacă am găsi TIMP de cumpărat. Piesa este pusă în scenă la teatrul Excelsior din București, dar va avea o reprezentație specială la Suceava, în deschiderea Festivalului Eco Fest, pe 25 octombrie, ora 18.00, pe scena Teatrului ”Matei Vișniec” din Municipiul Suceava.

VIDEO

Evenimentul cinematografic din capitala Bucovinei va fi jurizat  de către un juriu internațional, format din personalități ale producției internaționale de film, precum și de către un juriu special al copiilor.

Scopul principal al festivalului  este de a atrage, prin intermediul artelor, îndeosebi a tinerei generații pentru a se implica în acțiuni de protejare a resurselor naturale. Există autorități indiferente, dar există și autorități locale care se implică în acțiuni menite să dezvolte o altfel de mentalitate a membrilor comunității lor. Este și cazul Sucevei, care prin instituțiile Primăriei, Consiliului Local și Consiliului Județean, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale finanțează un eveniment  social, educativ și cultural, precum Festivalul Internațional de Film Ecologist – Eco Fest.

Partenerii Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană în realizarea proiectului socio-educativ și cultural Festivalul Internațional de Film Ecologist ”Eco Fest – pentru Sănătatea Pământului” sunt Asociația Municipiilor din România, Dedeman, McDonald, Rossmann, AMBRO, Romcarton, Eden, Romexpo și Hotel Mercure București Unirii. Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități și Radio România Cultural.

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply