Delta Dunării a intrat în subordinea directă a prim-ministrului

Premierul Mihai Tudose a mutat Delta Dunării din subordinea Ministerului Mediului în subordinea Secretariatului General al Guvernului.
Transferul de autoritate asupra Deltei a fost oficializat în prima ședință a Guvernului Tudose, organizată săptămâna trecută într-o ordonanță de urgență de modificare și completare a mai multor acte normative.
Modificările au fost justificate astfel: „în cazul neadoptării măsurilor propuse nu se pot asigura punerea în aplicare a programului de guvernare acceptat de Parlament și îndeplinirea principalului rol al Guvernului de a realiza politica interna și externă a țării (…) cu repercursiuni directe asupra cetățenilor țării…”.
Potrivit art.IV al Ordonanței deja publicate în Monitorul Oficial, „managementul Rezervației se realizează de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, instituție publică cu personalitate juridică, finanțată de la Bugetul de stat, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului”.
În termen de 15 zile de la publicarea Ordonanței în Monitorul Oficial, Ministerul Mediului și SGG trebuie să încheie un protocol de predare-preluare, care va cuprinde obligatoriu și creditele bugetare pe 2017 aferente Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Potrivit documentului, „modificările în execuția bugetului de stat pe anul 2017 se efectuează pe baza instrucțiunilor elaborate de Ministerul Finanțelor la solicitarea SGG”.

Be the first to comment

Leave a Reply