S-a încheiat cel mai tare festival de pe meleagurile buzoiene, ”Buzău Fest 2017”

Festivalul a debutat vineri seară la ora 21,00 cu o paradă cu torțe de la Catedrala Episcopală ”Înălțarea Domnului” pe Bulevardul Unirii, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Muzeul Județean Buzău a Gărzilor Apulum/Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna/ Cluj Napoca și Geto-Dacilor din Moldova/Iași spre încântarea buzoienilor care au umplut străzile și trotuarele din zonă. Sâmbătă au deschis spectacolul la Sărata-Monteoru elevii Liceului de Artă ”Margareta Sterian” (Corul ”Crescendo”, Corul ”Armonii” cu muzică clasică instrumentală și muzică vocală tradițională românească.
Trupele din Garda Apulum/Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna/Cluj-Napoca și Geto-dacii din Moldova/Iași) au intrat în luptă dreaptă pe colinele din Sărata-Monteoru arătând turiștilor portul și arta de luptă a strămoșilor noștri. Taberele și ateliere antice (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Monetărie, Întreținere echipamente, Jocuri romane, Plante dacice, Metalurgie, Scriptoria, Fierărie, Metaloplastie, Bucătărie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori) au adus publicul spectator în atmosfera de demult creată cu mult simț de răspundere de către organizatori.
Spectacolul oferit de elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian” Buzău (Muzică ușoară, dans modern, momente de teatru), prezentarea unei școli de gladiatori,dansuri antice/Magna Nemesis, târg de sclavi,
ansambluri folclorice din Județul Buzău (”Drăgăicuțele” Berca și ”Plaiurile Mioriței”) au umplut atmosfera de farmecul sărbătorii. Spre seară au urmat lupte de gladiatori, bătălia de noapte, Barbari vs romani pentru ca apoi osteniți războinicii să se liniștească în jurul Rugului lui Zamolxe prin incinerarea unei căpetenii dacice căzută în luptă.
Duminică a deschis petrecerea ansamblurile folclorice din județul Buzău (Ansamblurile „Slănicul” și ”Mugurii Siriașului” și ”Izvorașul Cristalin”)
Tabere și ateliere antice, marea bătălie, barbari vs romani, concurs de cross, spectacol Alexandra Panaete, Andreea Baboi, Claudia Colniceanu au încântat publicul.
Spre seară, Spectacol dat de elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian” Buzău(muzică clasică instrumentală, dans modern, momente de teatru) și elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian”(muzică ușoară, muzică vocală instrumentală românească) au ținut spectatorii cu sufletul la gură, iar pe înserat a urmat nebunia cu Zdob & Zdub, Dora Gaitanovici & Synopsis și Mădălina Manolache.
Focul de artificii a încheiat primul festival al Buzăului ”Buzău Fest 2017” care a rupt gura târgului cum spune o vorbă dacică.
Un autobuz etajat a efectuat curse gratuite, în intervalul 10.00 – 18.00 pe traseul Consiliul Județean Buzău – Sărata-Monteoru, pe toată perioada Festivalului.

Be the first to comment

Leave a Reply