Întâlnirea ministrului Apelor și Pădurilor cu reprezentanții Băncii Mondiale

Ministrul Apelor și Pădurilor, doamna Adriana PETCU, s-a întâlnit vineri, 21 aprilie, cu delegația Băncii Mondiale din România, condusă de doamna Elisabetta Capannelli, Country Manager.
Printre subiectele de discuție s-au numărat colaborarea dintre Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) și Banca Mondială în proiectele de investiții realizate până acum în domeniul apelor, identificarea de posibilități viitoare de colaborare precum și aspecte privitoare la implementarea proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.
„Doresc să mulțumesc Băncii Mondiale pentru sprijinul acordat în ultimii ani în derularea proiectelor importante pentru domeniul ape, în special pentru proiectele ce au vizat lucrările hidrotehnice și siguranța barajelor. De asemenea, un proiect de real succes este și «Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți», proiect ce a reușit chiar să obțină o suplimentare pentru a putea fi continuat. Suntem interesați să continuăm proiectele privind creșterea siguranței în exploatare a barajelor, deoarece ele chiar necesită o atenție deosebită, precum și proiectele de asistență tehnică, în special pe Directiva Ape Uzate. De asemenea, în cel mai scurt timp, vom identifica propuneri de proiecte din domeniul pădurilor” a menționat ministrul Apelor și Pădurilor.
Reprezentanții Băncii Mondiale și-au arătat disponibilitatea de a conlucra cu MAP la identificarea de noi domenii de colaborare, precum și a posibilității de finanțare a unor proiecte de management integrat a bazinelor hidrografice, existând deja o propunere de concept de astfel de proiecte, în care pot fi incluși și alți beneficiari, cum ar fi, de exemplu, utilizatorii pentru irigații.

Be the first to comment

Leave a Reply