03.10.2024, Bisoca.
După o vară de cercetare și pregătire, Asociația Zestrea Bisoceană invită voluntari adulți și adolescenți la Bisoca în data de 05.10.2024 , începându cu ora 9:30, pentru a fi parte din echipa care amenajează cele trei trasee tematice. Se vor realiza marcări, montare de panouri și ecologizări.
Asociația invită în acest sfârșit de săptămână buzoieni cu spirit de inițiativă să contribuie la marcarea a trei trasee turistice ce au ca temă protecția mediului și a apei. De acestea se vor putea bucura ulterior turiștii, dar și familiile cu copii sau profesorii cu elevi, fiind călătorii educative relativ scurte, dar pline de cunoaștere și curiozități, prin satele răsfirate din Bisoca.
Participanții se pot bucura de peisajele de toamnă de la poalele munților, își pot face noi prieteni, și vor contribui la dezvoltarea turismului și educației în județ.
Întâlnirea va avea loc la Hub-ul Țărănesc Zestrea Bisoceana la ora 9:30 unde doritorii sunt așteptați singuri sau împreună cu prietenii pentru a petrece câteva ore împreună contribuind la o cauză importantă pentru județul în care locuiesc și pentru oamenii de el.
„Invităm buzoienii să ni se alăture într-unul dintre cele mai frumoase proiecte ale noastre pe care le creăm la Bisoca, însă de care va beneficia întregul județ. Prin programul Cu Apele Curate am reușit să trasăm trei trasee interesante și captivante pe cărări, prin poieni și păduri. Ceea ce va fi însă interesant este că pe parcursul lor, odată ce vei călători, din loc în loc vei afla povești ale locurilor sau alte informații educative relatate fie de localnici, fie de specialiști.” spune Aura Cășaru-Petre, coordonatoarea Asociației Zestrea Bisoceană.
Marcarea traseelor este inclusă în proiectul „Pe urmele lui Bucur” ce face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl România, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde si Asociația pentru Relații Comunitare.
Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.
Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț. În spatele operațiunilor din magazine, din centrele logistice și din sediile centrale stau simplitatea și orientarea către eficiență. Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central de la Neckarsulm.
În toate domeniile sale de activitate, Lidl este o companie care acționează cu responsabilitate față de oameni, societate și mediu. Pentru Lidl, sustenabilitatea este metoda prin care își îndeplinește, zi de zi, promisiunea cu privire la calitate.
Află mai multe: www.zestreabisoceana.ro
Date de contact pentru informații despre proiectul „Pe urmele lui Bucur”
0766 307 241 – Aura Cășaru-Petre, coordonator Asociația Zestrea Bisoceană
Email: contact@zestreabisoceana.ro