Marian Mărgărit este cel mai longeviv primar din județul Buzău

Candidat – Primăria Boldu

Marian Mărgărit este cel mai longeviv primar din județul Buzău și unul dintre cei mai longevivi din țară. Și-a dedicat aproape întreaga viață de adult administrării comunei Boldu, unde s-a născut și a crescut. Pasiunea sa pentru comunitatea pe care o conduce l-a făcut cunoscut la nivel național și, prin experiența acumulată, a reușit să aducă Boldu la un nivel ridicat de dezvoltare, pe care promite să îl ducă mai departe, în următorul mandat.

„Sunt de o viață în slujba boldenilor, am fost mereu alături de dumneavoastră și promit că în ultimul meu mandat voi conduce comuna mai departe, la nivelul de modernizare pe care îl merităm.”

Din 1990 și până în prezent, sub conducerea sa, comuna Boldu a înregistrat numeroase realizări și a pus în practică proiecte menite să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor.

Printre proiectele implementate se numără atragerea de investitori, alimentarea cu apă a comunei, alimentarea cu gaze naturale, asfaltarea drumurilor comunale, implementarea sistemului de supraveghere video, implementarea sistemului de iluminat public, construcția sălii de sport și a pieței comunale și numeroase alte proiecte ce au îmbunătățit, semnificativ, viața locuitorilor din Boldu. Pentru viitor, planurile includ continuarea investițiilor în infrastructură, asigurarea unor servicii publice de calitate și stimularea dezvoltării economice locale.

De-o viață în slujba comunei mele!

– Apă – Prin programul SAPARD s-a realizat alimentarea cu apă a comunei. De la început, am reușit să păstrăm la Boldu unul dintre cele mai mici prețuri din țară.

– Canalizare – Înființare rețea de canalizare (un an și jumătate după inaugurare a funcționat gratuit pentru locuitorii comunei)

– Drumul județean Boldu – Ghergheasa – De mult timp nu mai mergem pe drum de piatră spre Ghergheasa.

– Avicola – O investiție de mari dimensiuni pentru boldeni.

– Asfaltare – Deși comuna Boldu a fost asfaltată cu mai bine de 14 ani în urmă (printre puținele din țară), am reluat asfaltarea pentru toate străzile comunei.

– Școală  – A fost extins localul școlii, cu grupuri sanitare, s-a realizat împrejmuirea curții, înlocuirea și consolidarea acoperișului, zugrăvirea exteriorului, obținerea avizului ISU (schimbare tavane ignifuge, schimbarea sensului de deschidere uși, izolarea centralei de încălzire etc.), s-au procurat: un generator electric, table inteligente, laptopuri, aprox. 200 tablete (în perioada pandemiei), printr-un proiect european s-a obținut schimbarea mobilierului și a multor materiale didactice ale școlii etc. 

– Piața în comună – zonă comercială cu produse de larg consum.

– Sală de sport – O sală de sport multifuncțională, la care au acces gratuit copiii și tinerii din comună, unde au loc competițiile locale Boldu Sport Cup.

– Monumentul eroilor – Reabilitat, o oază de patriotism, de respect pentru eroii noștri.

– Trotuare – Cu o lungime de aproximativ 6 km, o investiție necesară pentru siguranța cetățenilor.

– Bănci stradale – Proiect, cu fonduri obținute prin GAL “Crivățul de sud-est”, pe DN22 și celelalte străzi ale comunei.

– Copaci ornamentali – Ca niște străjeri pe DN22, care ne reamintesc, zilnic, să fim verticali.

– Grădiniță – Loc de joacă reamenajat, sub privirea „Micului Prinț” din pictura murală de pe peretele grădiniței.

– Serviciul de salubritate – Platformă de gunoi, coșuri stradale și o bună conduită civică sunt componente ale unui mediu sănătos.

– Ecrane informative (color) – 3 surse constante de informare a cetățenilor.

– Cele două totemuri de la intrările în comună ne dau binețe la sosirea în vatra casei părintești.

– Iluminatul stradal LED – Prezent în toată comuna, contribuie la siguranța noastră pe timp de noapte.

– Sistemul de supraveghere video – Ochiul discret care vede mereu adevărul (29 de camere video).

– Nomenclator stradal aprobat – Străzile localității au nume și, în curând, numere.

– Drum de exploatare agricolă – Balastare pe o lungime de aproximativ 3 km.

– Tradiția împodobirii „bradului copiilor” se va respecta în fiecare an.

Proiecte de viitor:

– Începerea etapei a doua a asfaltării tuturor străzilor. Deja s-a adus piatra necesară începerii lucrărilor.

– Apa potabilă! Reabilitarea sistemului de tratare a apei.

– Construirea unui parc prevăzut cu loc de joacă pentru copii, dar și a altor locuri de agrement. Preferăm o zonă centrală.

– Amenajarea zonei de promenadă cuprinsă între troiță și școală.

– Teren de sport acoperit (balon) – acum în faza finală a obținerii autorizației de construire.

– Piste de biciclete – o necesitate pentru siguranța bicicliștilor.

– Înființarea a două stații de autobuz.

– Locuințe ANL – se lucrează la documentație pentru un număr de 20 de garsoniere care vor dispune de toate utilitățile necesare (gaze, apă, canalizare).

– Așezământ cultural (250 de locuri) – suntem în faza de primire-predare amplasament pentru începerea construcției.

– Dispensar medical ambulatoriu, cu cabinete pentru specialități.

– Continuarea activității de înregistrare sistematică (cărți funciare) pentru extravilan. S-a obținut finanțare și pentru intravilanul localității. Nu există preferințe privind ordinea executării acestora! Aveți toată încrederea!