Campania”Luna plantării arborilor”, la debut la Direcția Silvică Buzău

Directorul Direcției Silvice Buzău, Constantin Moiseanu, anunță un amplu program de împăduriri în campania din acest an, intitulată ” Luna plantării arborilor”. Se au în calcul peste 56 de hectare pe care vor fi plantați nu mai puțin de 300 de mii de puieți din pepiniera proprie din Simileasca. Se au vedere lucrări de împăduriri pentru care vor fi necesari peste 140.000 de puieți, pe o suprafață de 28 de hectare, lucrări de completări, pentru care au fost pregătiți peste 120.000 de puieți pe o supraață de 24 de hectare și lucrări de refaceri pentru care sunt alocați peste 29.000 de arbori, pe o suprafață de 6 hectare.

Constantin Moiseanu spune că pădurea a trecut cu bine peste această iarnă. Au fost afectate suprafețe mici de teren în urma intemperiilor din iarnă, dar seceta din toamnă și de peste an încă își spune cuvântul. Zăpada a făcut și ea victime prin arboret, mai ales în zonele din afara arealului natural, cele mai afectate fiind rășinoasele.

Ca și în anii trecuți, Pepiniera Simileasca scoate la vânzare arbori ornamentali din diferite specii la prețuri destul de atractive. Un lucru foarte important de reținut de către buzoieni, este faptul că arborii sunt aclimatizați și mai ales, se vând cu balot de pământ, ceea ce face ca procesul de prindere să fie garantat.