Expoziție de fotografie la standul Consiliului Județean Buzău de la Târgul de turism al României

”Într-o lume a tehnologiei, a ecranelor luminoase și a plasticului, Buzăul a atras prin clasicele fotografii tipărite pe hârtie. Cei 12 autori, pasionați de fotografie, au surprins în lucrările lor Buzăul autentic, Buzăul emoționant, Buzăul simplu și frumos, așa cum este și fotografia pe hârtie.

Totodată, vizitatorii au solicitat oferte balneare, oferte de turism rural, excursii și tabere școlare, precum și oferte și programe pentru descoperirea Geoparcului Internațional UNESCO Ținutul Buzăului.

În plus, tour-operatori din turism au vizitat standul județului, interesați de baza de cazare și agrement care poate fi pusă la dispoziție, precum și de posibilitățile de vizitare în excursii de o zi sau sejur în Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului”.

În acest sens, au fost demarate discuții privind includerea geoparcului în oferta de incoming a României.

Standul Buzăului a reușit să sădească dorința de a explora atracțiile turistice ale județului Buzau. Mulți tineri și copii au intrat în joc pentru a-și testa cunoștințele obținute după vizionarea expoziției și au plecat acasă cu suveniruri de la Buzău.

Prima zi a târgului a adus la stand și oficialitățile de la nivel național, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, dl. Constantin – Daniel Cadariu, și secretarii de stat Tudorița Lungu și Lucian Rus.

De asemenea, prin prezența în standul României cu Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, am avut plăcuta surpriză sa primim vizita doamnei profesor Mariela Modeva, ministru adjunct al Ministerului Turismului din Bulgaria.

Oferta turistică a Buzăului a fost prezentată și de meșteri populari de la Bisoca și Merei, artiști plastici, unități de cazare, agenți de turism, reprezentanți ai centrelor de informare turistică și de artă din județ, invitați la stand.

Târgul de Turism al României continuă și mâine. Până atunci, vizitatorii sunt așteptați la standul Buzăului și la standul României, unde vor descoperi fascinanta lume a geoparcurilor”.