Lecția de istorie: Armata a 2-a – Tradiție, Cultură, Continuitate

Informație de presă

Text/Foto: Nicoleta Pană

Lecția de istorie: Armata a 2-a – Tradiție, Cultură, Continuitate

Astăzi, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială „Prof.dr. Ion Anghel” din localitatea Luciu, au participat la „Lecția de istorie: Armata a 2-a – Tradiție, Cultură, Continuitate”, care a avut drept scop promovarea valorilor militare și a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare și naționale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât și prevenirea abandonului școlar în rândul tinerilor aflați în dificultate.

Activitatea a fost organizată la inițiativa Fundației„Mareșal Alexandru Averescu” în colaborare cu comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”șiInspectoratul ȘcolarJudețean Buzău. Aceasta nu s-ar fi putut organiza, însă, fără sprijinul Consiliului Județean Buzău și a sponsorilor fundației.

Copiii au vizitat Biserica Militară „Pogorârea Sfântului Duh”, expoziția de tehnică militară, apoi s-au bucurat de concertul de colinde al Fanfarei Militare, la urma căruia au primit un cadou dulce însoțit de un ghiozdan echipat cu rechizitele necesare pentru a merge la școală. După servirea mesei de prânz, elevii au mai vizitat și Muzeul Parașutiștilor Militari, unde au aflat informații interesante despre această specializare.

Le urăm mult succes la învățătură, sărbători cu bucurie și liniște alături de cei dragi!