Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”va fi modernizată

Au început lucrările de consolidare și reabilitare a Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău! Este un proiect european în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, prin intermediul căruia salvăm o clădire de patrimoniu de o valoare inestimabilă pentru județul Buzău”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Proiectul este în valoare totală de 3.931.066,06 euro, termenul de finalizare este 31.12.2023.

Proiectul va transforma biblioteca Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” Buzău într-o instituție cu valențe moderne, europene, ancorate în dinamica culturală a prezentului.

”Vor fi puse în valoare potențialul arhitectural al clădirii, elementele originale de construcție urmând ca, pe parcursul operaționalizării proiectului în plan secundar să fie prestate și servicii culturale cu un mare grad de noutate pentru piața din România, ca de exemplu un spațiu multimedia specific realității augmentate, care, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră va permite vizitatorilor bibliotecii să imerseze într-un univers cultural, turistic și social cu totul deosebit”, a anunțat reprezentantul constructorului la primirea obiectivului.