27 mai, Ziua Internațională a Medicinei de Urgență

Astăzi, 27 mai, este celebrată Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, moment de conștientizare a necesității unor sisteme medicale de urgență bine dezvoltate.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău, timpul se scurge diferit. Sunt clipe în care pare că totul stă în loc și secunde care fac diferența dintre viață și moarte. Intervențiile sunt din toată gama, de la accidente rutiere, traumatisme, afecțiuni cardiace, intoxicații, până la arsuri sau orice alte situații.

Pentru salvatori, fiecare caz este important. În vreme de pandemie, au rămas uniţi, la datorie. Astfel, după mai bine de doi ani, sunt tot aici, tot uniți într-un singur scop: să-i vindece pe bolnavi. Satisfacția pe care o are personalul medical atunci când salvează o viață nu poate fi descrisă în cuvinte. Se bucură pentru unii, dar suferă pentru alții.

Toți am simțit, măcar o dată în viață, cât de importanți sunt acești oameni pentru noi, pentru semenii noștri sau chiar pentru cei dragi nouă. Îi vedem zilnic, alergând pentru a-i salva pe cei care au nevoie de ei. Sunt medici, asistenți, infirmieri, studenți voluntari, paramedici, pompieri salvatori, aceștia sunt oamenii care intervin atunci când e vorba de limita dintre viață și moarte.

Ec. Claudiu Damian, manager: „Felicitări pentru devotamentul de care daţi dovadă în munca de fiecare zi, pentru speranțele dăruite oamenilor, pentru tot efortul pe care îl depuneți în activitatea zilnică, prin furnizarea de servicii medicale tuturor pacienților aflați în situații critice !”

Compartiment Relații Publice,
Adriana Bunilă