EUROVISION 2022: Il Volo va cânta joi, 12 mai în cadrul celei de-a doua semifinale

CELEBRUL TRIO ITALIAN IL VOLO INVITAT SĂ CÂNTE ÎN SEMIFINALA CONCURSULUI EUROVISION 2022

Pregătirile ediției cu numărul 66 a celei mai importante competiții muzicale internaționale,  EUROVISION SONG CONTEST, ce se va desfășura la Torino, în perioada 10 -14 mai, au intrat în linie dreaptă, iar emoțiile participanților din 40 de țări se intensifică de la o zi la altă.

Pe 10 și 12 mai, artiștii selecționați vor trebui să treacă prin etapele finale eliminatorii, ce vor transmise în direct de posturile de televiziune. Pe lângă piesele înscrise în concurs, momentele speciale ale celor două semifinalevor fi marcate prin recitaluri susținute de artiști de notorietate internațională.

Il Voloeste una dintre trupele invitatesă evoluezeîn a doua semifinală, joi, 12 mai 2022.În aceeași seară, artistul Andrei Ursu, alias wrs, va reprezentanta România cu piesa „Llamame”și va concura alături de alte 17 țări.

Artiștii Piero Barone, Gianluca Ginoble și Ignazio Boschetto vor interpreta celebra melodie „Grande Amore”, single-ul cu care Il Volo a reprezentat Italia,la ediția din anul 2015 și a câștigat primul loc la televoting și al treilea în clasamentul general. La acea vremea fost cel maiurmăritmoment al serii, publicul dovedind o admirație aparte față de cei trei mari ambasadori ai muzicii italiene în lume.

Începând din data de15 mai,cei trei artiști își vor relua turneul mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE”, pornind din Barcelona, urmând ca pe tot parcursul verii să fie aplaudați în cele mai prestigioase locații europene, iar din luna septembrie pe scenele din Canada și America de Nord.

Publicul din Româniase va putea bucura de concertele programate pe 16 iulie, la Sala Palatului din București și pe 18 iulie,  la BT-Arena din Cluj-Napoca. Este cunoscut faptul că trupa Il Volo se bucură de aprecierea unui număr impresionant de fani din țara noastră, un public fidel care nu ratează nici o ocazie de a lua parte la aceste show-uri cu adevărat speciale.

Deși, ne mai despart aproximativ două luni și jumătate până la întâlnirea publicului din România cu membrii trupei IL VOLO, biletele se vând în ritm accelerat, iar organizatorii le recomandă celor interesați să își achiziționeze biletele exclusiv prin intermediul agenției de bilete Eventim.ro, aceasta fiind singura companie autorizată. Prețurile biletelor variază în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate de aici

Il Volo domină lumea pop – opera internațională de peste un deceniu. În concertele „ IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE”, acompaniați de o orchestră simfonică amplă, tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto împreună cu baritonul Gianluca Ginoblevor cuceri audiența cu un repertoriu muzical fascinant, pornind de la interpretările unice ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone și trecând prin melodiile celebre care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului.

Piero Barone, Gianluca Ginoble și Ignazio Boschetto și-au început cariera la o vârstă foarte fragedă, în 2009. Ascensiunea lor a atras numeroase colaborări de succes cu artiști precum Barbra Streisand și Placido Domingo, umplând săli precum Arena di Verona și Radio City Music Hall din New York, fiind ovaționați în turneeledin Europa, America și Japonia. De-a lungul timpului au cântat în Panama cu ocazia celei de-a XXXIV-a Zilei Mondiale a Tineretului, în fața Papei Francisc și a peste un milion de oameni și au fost invitați la cele mai importante canale de televiziune și festivaluri din întreaga lume. Single-ul „Grande Amore” și albumul „Sanremo Grande Amore”, au cucerit topurile iTunes. Nu doar publicul, ci și criticii muzicali s-au pronunțat în favoarea trupei Il Volo, onorând-o cu prestigiosul Premiu Marcel Besançon 2015. În 2016 și 2017 au lucrat la proiectul „Notte magica”, un omagiu adus evenimentului din 1990 al celor trei tenori Josè Carreras, Placido Domingo și Luciano Pavarotti. La proiect a participat Placido Domingo, unul dintre cei mai importanți tenori din istoria muzicii mondiale.

În 2019, Il Volo a revenit pe podiumul Festivalului de la Sanremo cu piesa „Musica che resta”. Toamna aceluiași an a venit cu lansarea la nivel mondial a unui nou proiect de colecție, intitulat „10 Years”, care conține cele mai apreciate piese din repertoriul trupei Il Volo, cum ar fi „Grande amore”, dar și melodii celebre ca „O Sole mio” sau „My Way”.

Cel mai recent album „Il Volo Sings Morricone” (2021) reprezintă o călătorie extraordinară în arta unuia dintre cei mai mari compozitori ai secolului XX, la a cărui muzică trio-ul a lucrat luni de zile cu sprijinul Andreei Morricone și a întregii familii.