TRANSPLANTUL ÎNSEAMNĂ VIAŢĂ !

Prelevare de organe și țesuturi la Spitalul Județean de Urgență Buzău

Transplantul înseamnă viaţă ! ~ Prelevare de organe și țesuturi la Spitalul Județean de Urgență Buzău

Indiferent de vremuri, de ziua din săptămână, medicii fac tot posibilul pentru a salva vieţi.

Astăzi, 31 martie 2022, la Spitalul Județe an de Urgență Buzău a avut loc o prelevare de organe și țesuturi la o pacientă în vârstă de 62 de ani, care s-a prezentat în stare gravă, în comă, în data de 22 martie 2022, la U.P.U.-SMURD.

În urma investigaţiilor efectuate – analize medicale, CT cerebral, care au evidenţiat o hemoragie masivă emisfer stângă – pacienta a fost internată pe secția A.T.I, având o evoluție nefavorabilă. În data de 31 martie 2022, pacienta a fost declarată în moarte cerebrală.

Având în vedere diagnosticul și faptul că pacienta este eligibilă pentru prelevare de organe și țesuturi s-a luat legătura cu familia, în vederea obţinerii acordului de prelevare de organe şi ţesuturi.

Familia şi-a exprimat acordul iar astăzi, două echipe medicale de la Institutul Clinic Fundeni, București, şi Spitalul Colentina, București, au sosit la Buzău pentru prelevarea de organe și țesuturi. Echipa medicală formată din dr. Victor Ioniță, medic primar A.T.I. şi (KDP) în cadrul programului de transplant, dr. Adrian Zoican, medic primar specialitate de urgenţă şi coordonator al programului de transplant (CDT), dr. Guenadyi Vatachki – Spitalul Clinic Fundeni, București, şi dr. Andrei Nica, responsabil banca de ţesut – Spitalul Colentina, București, au realizat prelevarea de organe si tesuturi acestei paciente.

S-au prelevat: ficat, rinichi, os, cornee. Toate organele au fost alocate centrelor din Bucureşti.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău mulţumeşte familiei că a conştientizat nevoia de a salva alte vieţi prin acordul pe care l-a dat în vederea prelevării de organe.

Managerul spitalului, mulţumeşte echipelor medicale pluridisciplinare implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă.

Compartiment Relaţii Publice,
Adriana Bunilă