1650 de ani de la prima atestare documentară cunoscută a zonei Buzăului


1650 de ani de la prima atestare documentară a Buzăului (Mousaios)…Pentru fiecare buzoian această aniversare înseamnă ceva, Buzăul fiind acel „acasă” unde ne simțim bine, unde avem amintiri frumoase sau oameni dragi. Dar, privind mai departe de atât, în urmă cu 1650 de ani, martirizarea Sfântului Sava de la Buzău ne transmite tuturor lecția iubirii față de Dumnezeu, a credinței și a sacrificiului suprem. Astfel, noi, buzoienii, avem, mai întâi de toate, o mare responsabilitate: suntem datori să ducem mai departe acest crez pe care Buzăul s-a clădit!Biserica și Armata sunt doi piloni fundamentali care au făcut Buzăul de astăzi, care au scris istoria județului și țării noastre și cărora le datorăm respect. Să fim mândri că suntem buzoieni!

.

Programul complet al evenimentului:

Sărbătorim 1650 de ani de la prima atestare documentară cunoscută a zonei Buzăului, având ca reper data de 12 aprilie 372, când a avut loc martirizarea Sfântului Sava de la Buzău
(334 – 372) prin înecarea sa în apele râului Mousaios (Buzău), aşa cum este consemnat în scrisoarea lui Junius Soranus, guvernatorul Scythiei Minor (Dobrogea) către Sfântul Vasile cel Mare din Cezareea Capadociei, redactată în anul 374.