Au început problemele în Pădurea Crângului

Anunțată ca o mare realizare de primarul Constantin Toma, operațiunea de transfer a pădurii Crângului din administrarea Romsilva în cea a Primăriei Buzău întâmpină primele probleme. Pădurea a rămas fără pază și ultimul buzoian ce a trecut prin hățișurile de aici a fost senatorul Vlad Pufu care și-a vărsat amarul pe NET. După el, au apărut ca din senin haitele de câini maidanezi, care au răscolit animalele sălbatice ce-și aveau haiticul pe aici. Se așteaptă, ca de acum încolo, codrii seculari ai Vlăsiei să fie mobilați cu gunoiul menajer sau din construcții adus noaptea de cetățenii certați cu legea, care tocmai ce au găsit această oportunitate. Și, să nu uităm, că suntem încă în sezonul rece și sunt mulți buzoieni care se încălzesc cu lemne de foc.

Sunt primele date surprinse de specialiștii care au fost nevoiți să abandoneze pădurea în urma acestui transfer.

Ce se va alege de pădurea Crângului?

Un mare parc urban, ne anunță primarul Constantin Toma, care se va dezvolta prin fonduri europene. Cel mai mare din țară și poate din întreaga Europă, ne mai anunța primarul. Dacă ne uităm prin țară vedem că Primăria Timișoara, care a primit de la Romsilva peste 500 de hectare de pădure în urmă cu doi ani, caută în disperare soluții să scape de ea. O primă variantă ar fi cea de vânzare, aflăm dintr-un cotidian local, pentru că de modernizare nici nu poate fi vorba. Nu se pot trasa alei betonate, nu se pot amplasa construcții de niciun fel și nu se pot face niciun fel de investiții.

”Vechea administrație a făcut un plan încă de acum aproape 10 ani. Voia ca aici să construiască alei din materiale ecologice cu lățimea de 2 metri și piste de biciclete, să fie amplasate bănci și foișoare, toate din lemn, deoarece folosirea metalului în această zonă este interzisă. De asemenea, vechiul proiect prevedea amenajarea unei zone de spectacole, dar își propunea și realizarea uneia dedicate picnicului. Aleile ar fi urmat să fie iluminate, în zona trebuiau să fie amplasate și toalete ecologice, dar și să fie făcute plantări de arbori. Iar pentru toate acestea, urma să fie lansat un concurs de soluții”, scrie opiniatimisoarei.ro.