Greenpeace, 50 de ani de activitate pentru protejarea păcii și biodiversității

Dragi jurnaliști, colaboratori, activiști și prieteni,

Pe 15 septembrie, aniversăm 50 de ani de speranță transformată în acțiune în întreaga lume. Ne bucurăm, sigur, de toate reușitele din această jumătate de secol, dar știm și că nu va fi cea mai fericită zi, într-un an cu recorduri de temperatură și alerte de fenomene meteo extreme, hectare de pădure tăiate ilegal sau arse, poluare, inundații, secetă și ghețari care se topesc într-un ritm alarmant.

Și, pentru că în momente critice strângem rândurile cu oamenii care contează și ne-au fost aproape, vă invităm miercuri, 15 septembrie, la Grădina Casei Universitarilor din București, de la ora 17.45, pentru a sărbători acești primi 50 de ani de activitate Greenpeace pentru protejarea păcii și biodiversității.

Începem la ora 18, cu o scurtă conferință de presă deschisă de Valentin Sălăgeanu, directorul biroului Greenpeace România. El va fi completat de activistul de mediu Ionuț Brigle, climatologul Roxana Bojariu și artista Maria Bălan, într-o conversație-dezbatere despre istoria Greenpeace și campaniile noastre la nivel internațional și local, criza climatică pe care o traversăm și soluțiile disponibile, dar și despre relația dintre natură și artă. 

Discuția va fi urmată de turul unei expoziții foto aniversare, alături de care va putea fi admirată instalația „Copacul mimetic”, a Mariei Bălan. După o pauză de socializare cu prăjituri vegane și un pahar de șampanie, de la ora 20:30, vom proiecta documentarul “How To Change theWorld”, care va încheia seara. 

Sperăm să ne vedem miercuri, convinși că doar împreună putem scrie un viitor verde, pașnic și echilibrat pentru toți.