Acordul de cooperare între județul Buzău şi Municipiul Chișinău a fost aprobat în unanimitate și de către Consiliul Municipiului Chișinău

” Acordul de cooperare între județul Buzău şi Municipiul Chișinău a fost aprobat în unanimitate și de către Consiliul Municipiului Chișinău. 🤝Astfel de momente îmi aduc bucurie pentru că demonstrează că, indiferent de spectrul politic, atât în România, cât și în Republica Moldova, dorința tuturor este de cooperare și de regăsire a valorilor comune.👏Îi felicit pe toți cei care au înțeles că cele două țări nu pot fi separate, că simțim cu toții la fel și că acțiunile noastre duc către aceeași direcție”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pe pagina sa de socializare.

Pe 15 iunie 2021, președintele Consiliului județean Buzău consemna: O singură inimă bate pe cele două maluri ale Prutului!

📜 ”Prin Acordurile de cooperare semnate astăzi, Județul Buzău a devenit frate cu Municipiul Chișinău și cu Sectorul Botanica al Municipiului Chișinău.Este o continuare și o întărire a angajamentului nostru față de păstrarea tradițiilor din România și Republica Moldova, o nouă dovadă că adevăratele valori comune nu trebuie să dispară, ci să devină de neprețuit, odată cu trecerea timpului. Buzăul este primul județ din România care semnează un Acord de cooperare cu Municipiul Chișinău. Proiecte precum „Zilele Chișinăului la Buzău” – un festival pe care îl vom organiza anul acesta în luna septembrie sau amenajarea și denumirea unui scuar din Chișinău „Titulescu” vor reprezenta bazele unui început frumos și ale unui parteneriat durabil. Știți deja că sunt un susținător al relațiilor de colaborare dintre cele două țări, consider că nu trebuie să ne uităm trecutul și că istoria lasă o amprentă puternică asupra fiecăruia dintre noi. Mulțumesc domnului primar al Municipiului Chișinău, Ion Ceban și doamnei pretor al Sectorului Botanica, Diana Guba pentru deschidere și pentru căldura cu care au vorbit despre România și Republica Moldova. În egală măsura, doresc să le mulțumesc domnului deputat Marcel Ciolacu și tuturor invitaților care ne-au fost astăzi alături și cu care am marcat acest moment istoric”.