Cu mic, cu mare în Weekend la Aluniș

Cu mic, cu mare în Weekend la Aluniș

În acest weekend, 3-4 iulie 2021, Centrul de Artă Aluniș a pregătit două zile dedicate părinților și copiilor. Vizitatorii sunt invitați să petreacă timp de calitate împreună la atelierele Aluniș Art Center, să se bucure de muzică bună și să exploreze zona Aluniș-Colți.

Sâmbătă, 3 iulie, weekendul debutează cu un spectacol interactiv pentru toată familia: “E Ora de Păpuși!” de Ana Craciun-Lambru (intrare gratuită). Teatrul de păpuși îi va transpune pe participanți într-o lume plină de umor, dar și de învățăminte despre prietenie, empatie, grija pentru animale, curiozitate și împlinirea visurilor.

De la ora 14 are loc Atelierul de Land Art sau Artă din natură, atelier susținut de artista Cristina Iacob. Land Art este o mișcare artistică care presupune realizarea de asamblaje din elemente culese  în urma unei explorări prin natură.

Ziua de sâmbătă se încheie pe acorduri de viară și chitară cu doi artiști foarte talentați. Natalia Pancec, una dintre cele mai talentate violoniste din România, și Emilian Florentin Gheorghe, maestru al chitării, vor susține concertul „When guitar meets violin”, o îmbinare perfectă între muzica clasică și acordurile rock ale anilor 80. Intrarea este liberă.

Duminică, 4 iulie, „Pictăm împreună” cu artista Cristina Iacob într-un atelier  de creativitate care propune atât parinților cât și copiilor o formă inedită de a interacționa și a se descoperi reciproc.

Atelierele susținute de Cristina Iacob sunt cu taxă și se vor achita la fața locului.

Vizitatorii sunt încurajați să petreacă tot weekendul în zona Aluniș-Colți. În imediata apropiere se pot vizita Așezările Rupestre de la Aluniș, iar în satul Colți, vizitatorii sunt așteptați la Muzeul Chihlimbarului, singurul de acest fel din România.

Teatrul de păpuși și concertul sunt cu intrare liberă, dar donațiile către Centrul de Artă Aluniș sunt apreciate. Donațiile, încasările pe produsele consumate sau achiziționate de la magazinul centrului merg către susținerea proiectelor viitoare și către meșterii, artizanii și producătorii locali care le-au realizat.

Centrul de Artă Aluniș este o asociație neguvernamentală nonprofit care are ca obiectiv revigorarea tradițiilor din Munții Buzăului și promovarea turismului sustenabil în zonă prin artă și cultură. În cadrul centrului au loc expoziții de artă, concerte, tabere și ateliere. Mai multe detalii despre evenimentele centrului pe pagina dedicată de facebook: www.facebook.com/alunisart