Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a primit o donație importantă din partea GENERAL MEMBRANE ŞI ASOCIAŢIEI „CERT-TRANSILVANIA”

14 iunie 2021

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a primit numeroase donații, constând în aparatură medicală, materiale sanitare și materiale de protecție pentru personalul medical. Donațiile au venit din partea mai multor societăți comerciale, asociaţii non-guvernamentale sau chiar a unor persoane fizice.

Astăzi, 14.06.2021, prin acțiunea din cadrul campaniei „Dăruieşte o şansă la viaţă”, a Asociaţiei CERT-Transilvania, Secția Chirurgie Generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost dotată cu o platformă electrochirurgicală, monopolar bipolar şi sigilare vasculară, în valoare de 158.732.02 lei.

Această donaţie a fost posibilă prin implicarea d-lui dr. Răzvan Dedu, medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie Generală:

„În primul rând doresc să mulţumesc echipei General Membrane SA în parteneriat cu CERT TRANSILVANIA care a înţeles importanţa acestei platforme de electrochirurgie Valleylab™ FT10 Energy Platform în activitatea noastră. Aceasta vine să completeze echiparea Blocului Operator de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, deschizând practic noi oportunități în efectuarea unor intervenții chirurgicale complexe, în special cele laparoscopice, unde precizia actului chirurgical este deosebit de importantă. Aceasta platformă permite chirurgului sa realizeze un act medical de calitate, cu siguranţă crescută, cu lezare minimală a ţesuturilor şi consecutiv, cu o recuperare mai rapidă a pacientului.”

Anul trecut, și secția UPU-SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a primit o donaţie importantă din partea Asociației CERT TRANSILVANIA, cu sprijinul General Membrane S.A., care s-a alăturat campaniei #SOLIDARI, achiziționându-se un ventilator tip Crius V6 – non-invaziv/invaziv staționar.

Claudiu Damian, Manager SJU Buzău: „Doresc să mulţumesc General Membrane SA şi Asociaţiei CERT-Transilvania pentru această donație generoasă care ne ajută să îmbunătăţim dotarea materială a Secţiei Chirugie și completează eforturile pe care le facem pentru a asigura cele mai bune condiții în Spitalul Județean de Urgenţă Buzău. Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este un demers continuu şi mă bucur că echipa medicală din Secţia Chirurgie Generală se implică în a găsi soluţii pentru obţinerea de aparatură medicală. Ne propunem, în primul rând, să creştem calitatea condiţiilor hoteliere şi de tratament, pentru că acestea sunt cele mai importante aspecte pentru pacienţi iar gradul de satisfacţie al acestora măsoară nivelul de performanţă al spitalului”.

Compartiment Relaţii Publice,
Adriana Bunilă