Vlad Chivu, locul I la Campionatul Național de Motociclism


Poza este din Serbia, la ultima competiție.

Elevii buzoieni se remarcă nu doar în domeniul științelor, ci și în sport. Un exemplu este Vlad Chivu, un copil care a reușit să obțină performanțe în întrecerile din cadrul Campionatului Național de Motociclism. Tânărul, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ,, Mihai Eminescu”, s-a clasat pe locul I la diferite competiții de motociclism, obținând rezultate remarcabile nu doar la nivel național, ci și internațional, în Serbia. Vlad ne-a vorbit despre marea lui pasiune, care i-a deschis calea către numeroase concursuri, întreceri și premii, încă din anul 2000.
,,Totul a început în august, anul 2020, când m-am urcat pe o motocicletă de 300 de cmc pentru circuit. După doar 5 etape oficiale, am obținut locul III la ultima etapă a Campionatului Național de Motociclism Viteză. Anul acesta, am făcut trecere la o clasă mai mare, și anume debutanți 600 ( pe o motocicletă de 600 cmc ).”
Până la acest moment, el a primit locul I în primele două etape ale Campionatului Privat MotoRC , ale Campionatului Național de Motociclism Viteză, dar și locul III în ultima etapă a aceluiași Campionat Național.
El este activ în echipa ACSRU Racing (Asociația Club Sportiv a Regiunilor Unite).