Deputatul Gabriel Avramescu face curățenie în tot județul

Liderul P.N.L. Buzău, deputatul Gabriel Avramescu, a fost de la începutul acestui an cel mai important activist de mediu din județul Buzău. Împreună cu echipa sa, alături de comunitățile locale, a încercat să revigoreze starea de spirit afectată de pandemie și să imprime un aer de prospețime, de implicare și mulțumire în localitățile pe care le-a vizitat. Programele de plantare de arbori, urmate de cele de ecologizare a zonelor turistice, l-au adus în mijlocul naturii, în zonele rurale, dar pe lângă bucuria lucrului împlinit s-au născut și alte sentimente. Cel mai proeminent se pare că a fost cel al neputinței, încercat vreme de mulți ani de edilii comunelor în care se regăsesc, sau mai bine zis s-au regăsit, munți de gunoaie. Pentru început, deputatul Gabriel Avramescu a fost ponderat. Calm și cu mult tact, a încercat să atragă atenția subtil asupra unui fenomen de nestăvilit, întâlnit la tot pasul prin județul său natal. Și anume, munții de gunoaie, făuriți de localnicii din mediul rural, sub privirile îngăduitoare ale edililor. Demersul său era să fie sortit eșecului numai că deputatul a pus piciorul în prag și a luat măsuri. A sesizat Garda de Mediu Buzău, unde a trimis și imagini, mai mult decât convingătoare, pentru a se demara un control.

Declicul s-a produs în comuna Podgoria unde, în urma unei acțiuni de ecologizare, deputatul Gabriel Avramescu a descoperit ”Everestul gunoaielor”. A încercat o procedură amiabilă, amicală chiar, de a găsi o cale de rezolvare a acestei probleme, dar edilul comunei a considerat că modul de viață nu trebuie schimbat și muntele poate să crească la nesfârșit până ce Guvernul sau U.E. îi va da fonduri suficiente pentru a găsi o soluție civilizată de gestionare a deșeurilor. Se pare că deputatul Gabriel Avramescu nu s-a lăsat intimidat și a luat decizia de a schimba modul de gândire și de comportament atât a edililor, dar și a locuitorilor din mediul rural, care nu au înțeles prin sfaturi și exemple că în localitățile lor trebuie să fie totuși curat.

A urmat un război, ce va servi drept exemplu și pentru alți primari ignoranți, ce se vor trezi azi-mâine cu o vizită inopinată a deputatului Gabriel Avramescu, dornic să vadă o localitate curată.

Sunt un politician care nu funcționează după modelul „merge și așa”. De aceea, atunci când este nevoie, prefer să acționez și nu să mă rezum doar la declarații politice. Așa s-a întâmplat zilele trecute după ce, într-o vizită, în comuna Podgoria, din județul Buzău, am ales să fac pe loc o sesizare la Garda de Mediu după ce am observat că o cantitate enormă de deșeuri era depozitată în mijlocul naturii, într-o zonă verde. La scurt timp, au început atacurile, acuzele și tot felul de jigniri la adresa mea și a colegilor mei pe motiv că, fie că nu facem suficient, fie nu cunoaștem faptul că oamenii din Podgoria sunt săraci și că nu-și permit ca primăria să angajeze un operator de salubritate care să le ridice gunoiul, șamd. Cu toate „țipetele” cu CAPS LOCK de pe rețelele de socializare ale primarului, supărat că riscă să fie amendat de Garda de Mediu, primăria din Podgoria s-a apucat de treabă imediat și cu o baghetă magică a reușit să aducă un utilaj și să elibereze zona de muntele de deșeuri. Deci, #sepoate și toate acele scuze, pe care un primar, aflat la al 3-lea mandat, nu ar trebui să și le mai permită, s-au dovedit a fi false, întrucât în nici 24 de ore, a început curățenia. Și totuși … la scurt timp după acțiunea de ecologizare, domnul primar iar a crezut de cuviință să mai arunce vina pe fie pe Guvern, instituții de mediu, șamd. Pe mine, ca cetățean, dar și în calitate de deputat de Buzău, mă interesează mai mult să fie rezolvate neregulile și mai puțin bâlciul de pe rețelele de socializare prin care unii încearcă să atragă atenția. Așadar, „nu merge și așa”, tocmai de aceea, sesizarea pe care am făcut-o imediat la Garda de Mediu a avut efect și jumătate din muntele de gunoi a fost ridicat. Să vedem ce se întâmplă și cu restul de curățenie ce trebuie făcută și sunt curios dacă GNM-Comisariatul Județean Buzău va lua măsuri și îi va amenda pe cei care se fac responsabili de depozitarea ilegală a deșeurilor, pe care, culmea, domnul primar chiar a avut curaj să o recunoască. Mi-ar plăcea ca domnul primar să-și fi învățat lecția, dar cine sunt eu să-i spun unui primar la al 3-lea mandat cum să conducă o comunitate care i-a acordat votul? Ceea ce însă mi-aș dori cel mai mult, este ca locuitorii acestei zone superbe să nu mai tolereze autoritățile de tip „merge și așa”, „nu se poate, nu sunt fonduri”, șamd. Sper ca fiecare dintre noi să acționeze, să ia măsuri, să se implice și mai ales să sancționeze atunci când primarul nu respectă legea, sau nu-și respectă angajamentele pe care și le-a luat în fața electoratului”, scrie deputatul Gabriel Avramescu pe pagina sa de socializare, după prima confruntare pe teme de mediu.

Nu putem decât să-l felicităm pe domnul deputat Gabriel Avramescu, să-l încurajăm în astfel de acțiuni și să-i dorim putere de muncă în toată activitatea sa!