Garda de Mediu Buzău: COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Urmare a controlului tematic dispus de Comisariatul General Bucuresti, incepand cu luna aprilie a acestui an, se desfasoara pe teritoriul municipiului  Buzau, cat si la nivelul judetului Buzau o actiune comuna privind calitatea aerului si gestiunea deseurilor, la care participa comisari ai Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Buzau, ai Politiei Locale din cadrul Primariei Municipiului Buzau si reprezentanti ai Unitatilor Administrativ Teritoriale din judetul Buzau.

In sprijinul realizarii acestei activitati, vor participa si reprezentanti ai Inspectoratului  Judetean de Politie Buzau si ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Buzau, iar la nivelul judetului Buzau actiunea va fi coordonata de catre Institutia Prefectului – Judetul Buzau.

Actiunea are ca scop identificarea depozitelor necontrolate de deseuri si descurajarea fenomenelor de abandonare a deseurilor, prin aplicarea de sanctiuni contraventionale, inclusiv confiscarea mijloacelor de transport deseuri si identificarea principalelor surse de poluare a aerului, precum si diminuarea efectelor acestora.

Amenzile pentru abandonarea deseurilor in alte locuri decat cele permise in conformitate cu 19, alin 3 din Legea 211/2011 privind regimul deseurilor ce vor fi aplicate persoanelor fizice sunt de la 3.000 la 6.000 lei, iar pentru persoanele juridice de la 20.000 la 40.000 lei.

In materia confiscarii mijloacelor de transport, in conformitate cu prevederille HG 1061/2008 privind transportul deseurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul Romaniei, art. 25, alin.2, lit a si alin. 3 se va aplica sanctiune operatorului de transport deseuri de la 15.000 la 30.000 lei, precum si sanctiunea contraventionala complementara a confiscarii mijlocului de transport destinat sau folosit la savarsirea faptei, conform prevederilor acestui act normativ.

La sfarsitul fiecarei luni, se vor comunica rezultatele actiunii desfasurata pe raza judetului Buzau, precum si masurile luate, conform prevederilor legale.

COMISAR SEF,

Carmen Adriana ICHIM