Webinar public: Oportunități și obstacole în implementarea Dreptului la Semințe, conform Declarației ONU pentru Drepturile Țăranilor și ale altor persoane care lucrează în mediul rural în România

 Asociația țărănească Eco Ruralis împreună cu Academia de la Geneva au organizează  marți, 2 februare 2021, între orele 14:30 – 16:30, webinarull public cu tema Oportunități și obstacole în implementarea Dreptului la Semințe conform Declarației ONU pentru Drepturile Țăranilor și ale altor persoane care lucrează în mediul rural în România.

Prin acest eveniment, ne propunem să dezbatem alături de reprezentanți ai asociațiilor țărănești, mediului academic și instituțiilor publice relevante oportunitatea pe care Declarația ONU pentru Drepturile Țăranilor o reprezintă în protejarea semințelor țărănești, a agrobiodiversității și a milioanelor de țărani și țărănci din România.

Această Declarație este un instrument unic la dispoziția statelor lumii pentru a reface balanța inegalității sociale dintre rural și urban. Mai mult ca niciodată e necesară recunoașterea rolului esențial îndeplinit de țărani în societate, ca păstrători de semințe țărănești, producători de hrană și menținători ai biodiversității agricole. Veți afla mai multe și despre inițiativele de producție, distribuție și schimburi de semințe țărănești, care s-au dezvoltat în România, extrem de populare în rândul țăranilor și tuturor celor preocupați de hrană sănătoasă.

Webinarul va fi public, cu invitarea presei și se va desfășura online, beneficiind de interpretare simultană în limbile română și engleză.

Înregistrarea la webinar se face accesând link-ul:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_y1pdPmamQ2KN2vnMJTEMdw