Petre Emanoil Neagu, membru cu drepturi depline în cadrul Biroului politic al Adunării Regiunilor Europene (ARE)

Dragi buzoieni,

📌Sunt onorat să vă anunț că am primit votul celorlalți președinți ai consiliilor județene de a reprezenta România ca membru cu drepturi depline în cadrul Biroului politic al Adunării Regiunilor Europene (ARE)🟢 membru titular în cadrul Comitetului European al Regiunilor (COR)Voi depune toate eforturile pentru a promova mai bine interesele județelor din România, pentru a consolida participarea instituțională a regiunilor la procesul decizional și pentru a spori cooperarea cu celelalte regiuni europene.

Creată în 1985, Adunarea Regiunilor Europene (ARE) este o rețea independenta a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregionala din Europa largită. Reprezinta peste 250 de regiuni din 35 de țari și 16 organizații internaționale. 

Adunarea Regiunilor Europene este purtătorul de cuvânt la nivel politic al regiunilor și partenerul cheie al instituțiilor europene și internaționale cu privire la problemele esențiale de competenta regională. Organizația promovează diversitatea regiunilor și o transpune în practică. Încurajează principiul subsidiarității și structuri regionale democratice. Oferă posibilitatea regiunilor de a fi legătura esențiala între Europa și cetățenii săi.