Depozitului de Deșeuri Municipale din Râmnicu- Sărat va fi închis cu finanțare de la Consiliul Județean Buzău

Unul dintre obiectivele propuse în angajamentul de dezvoltare a Municipiului Râmnicul-Sărat, poate cel mai important din punct de vedere economic și de mediu, și care atrage sancțiuni din partea UE, este închiderea Depozitului de Deșeuri Municipale. Inițiator este Carmen Ichim, fostul prefect al județului și comisar-șef al Gărzii de Mediu Buzău, care s-a luptat ca acest obiectiv să fie finalizat cât mai urgent.

”Astăzi, am semnat un angajament pentru dezvoltarea Municipiului Râmnicu Sărat. Parteneriatul se bazează pe următoarele idei:

1. Susținem ideea preluării si transformării Spitalului CFR în spital Covid-19, unde să poată fi tratați pacienții din Județul Buzău. Astfel, Spitalul Municipal Rm Sărat va fi redeschis.

2. Vom susține financiar un Centru de Excelență pe care primăria îl va deschide pentru copiii din Municipiul Rm Sărat.

3. Vom susține financiar sportul și cultura râmniceană, domenii care s-au dezvoltat foarte mult în ultimii 4 ani.

4. Vom susține financiar închiderea Depozitului de Deșeuri Municipale.

5. C.J. va deveni membru al ADI ATRAS pentru a susține financiar transportul local de persoane” a declarat Petre Emanoil Neagu la semnarea protocolului.

La rândul său, Carmen Ichim a declarat:

”Astăzi, am reușit să scoatem Municipiul Râmnicu-Sărat din izolarea în care se zbate de o lungă perioadă de timp. Fără un parteneriat direct cu Consiliul Județean Buzău, asumat în baza unor proiecte bine definite, prin forțe proprii, Râmnicu-Sărat nu se poate dezvolta. Alături de Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, de Sorin Cârjan, primarul ales al Municipiului Râmnicu-Sărat și de Felix Rache, vicepreședinte Pro România, am semnat, azi, un angajament pentru dezvoltarea Municipiului Râmnicu-Sărat” a declarat Carmen Ichim.