#SUMAL, sistemul informatic de monitorizare a trasabilității lemnului

”Am participat astăzi, la Palatul Victoria, alături de premierul Ludovic Orban și reprezentanți ai industriei lemnului, la o serie de consultări aplicate referitoare la administrarea corectă și durabilă a pădurilor, precum și la sistemul de trasabilitate şi certificare a provenienţei legale a masei lemnoase.

Discuțiile au avut loc în perspectiva operaționalizării noului #SUMAL, sistemul informatic de monitorizare a trasabilității lemnului” ne informează ministrul Mediului.

Această măsură, împreună cu înăsprirea sancțiunilor cuprinse în Codul Silvic, va contribui la combaterea tăierilor neautorizate și transportul ilegal de masă lemnoasă, obiectiv asumat de Guvern.

Un alt punct al discuției s-a referit la creșterea accesului la finanțare europeană pentru operatorii și producătorii de lemn și încurajarea antreprenoriatului în acest sector.

„Finanțarea corectă și o legislație predictibilă sunt elemente importante pentru stimularea industriei de prelucrare a lemnului, cu beneficii economice, sociale și de mediu, prin valoarea adăugată ridicată a produselor, crearea de locuri de muncă și administrarea eficientă a pădurilor”, a subliniat premierul Ludovic Orban.